12 Mart 2012 Pazartesi

Piyano Başında Eğleniyoruz...


Eline bir nota tutuşturuyor, ben evin neresindeysem yanıma gelip "zırrın" diyor bir el havada, hesapta kapıyı çalıyor. Açıyorum "gacıırt". İnce bir ses, kafa yana eğik: "Merhaba öğretmenim ben geeldim." Tavır Ada'da alışık olmadığım bir tavır. Fazla 'cici', hafif çekingen. Hoşuma gidiyor. "Gel bakalım" diyorum, neredeyse titreyerek piyanonun başına oturuyor, özenle notayı yerleştiriyor. O andan itibaren, Ada başka biri:

Öğrencim.

Bu senaryo tamamen ona ait. Çok istekli gördüğümde, haftada bir gün bir ders saatimi ona ayırmayı düşünmüştüm. Olmadı, durum böyle bir şekil aldı. Her gün en az bir-iki '5 dakika'. Bu senaryoyla. Tam da ders sayılmaz aslında. Hala o beni yönetme hevesinde!

Ne olursa olsun eğleniyoruz, biraz çizgi dışı gitsek de, öğreniyor. Ve bu benim çok hoşuma gidiyor. An değerli, çocuklar TonTon gibi. Bugün böyle, yarın bir "Değiş TonTon" diyorlar, tepetaklak oluyorlar. Gittiği yere kadar gitsin bakalım, zevkle, keyifle...

13 yorum:

yaruze... dedi ki...

Çok çok istiyorum çocuklarım için piyano eğitimi.Sizce en uygun yaş aralığı nedir başlangıç için?

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Ben piyanomini diye bir grup programı da yürütüyorum, 3.5-5 yaş aralığı için. Bu daha çok klasik müzikle tanışma, başlangıç düzeyinde kulak eğitimi, teori ve piyano üzerinde oyunları içeriyor.

Piyanoya ilgisi, sevgisi olan, konsantrasyon süreci genişlemiş, fiziksel olarak da parmakları biraz güç kazanmış çocuklar 4-5 yaşlarında bireysel piyano derslerine başlayabilirler.

Deniz dedi ki...

harika :)

yaseminkale dedi ki...

ayyy ne kadar güzellll yerim o minik elleri

ceyd dedi ki...

aferin sana tatlım!

banushka dedi ki...

gözlerim doldu Yapıncak :) nasıl güzelsiniz ikiniz de...
o kadar çok isterdim ki Ankara'da olmanızı...

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Banu keşke keşke... Ben de isterdim. Ada'yla Mira'nın tanışmasını, iki Ada arasında dilek tutmayı :) Ama bu yaz ordayız, hatta bir sürprizle, bir aksilik çıkmazsa sürprizi birkaç gün içinde açıklayacağım, şimdilik sessizlik :)

Sinem dedi ki...

bayılıyorum size:)

ayça oğuş dedi ki...

ay Yapıncak gözlerim doldu benim canım Ada'm :) o ellerr...

saç modelleri dedi ki...

çok eğlencelisiniz :)

platero dedi ki...

ne güzel şeyler yazmışsınız! ben de müzisyenim. bebekle müzik birlikte nasıl yürür diye düşünürken blogunuzu buldum, çok sevdim. keşke daha çok yazsanız... sevgiler, melda

Mommyslifetime dedi ki...

Piyano için en ideal yaş kaç sizce? Ben de çok istiyorum çocuğumun öğrenmesini
mommyslifetime.blogspot.com

coupon codes dedi ki...

Nice article.


hb-themes/savingchief/