5 Ekim 2010 Salı

TonTon, KiKi ve Ada -Bir Okul Hikayesi

Fotoğraf: Ceyda Eldem

Bütün yaz lafı döndürüp dolaştırıp öğretmenine ve okuldaki arkadaşlarına getirse de, 'sonbahar geldiğinde yine başlayacaksın' dediğimde, en kırmızısından reddediyordu okula gitmeyi. Ekim başı başlama planını kafamda oturtup, günler de yaklaşmaya başladığında; ümidimi kesercesine karşı çıkmaya başlamıştı bu fikre.

TonTon ve KiKi sağolsun. Ada'nın arkadaşları: Biri kalın sesli, hafif yaramaz baş parmağım; diğeri iyi kalpli, yumuşak sesli işaret parmağım. Birkaç gündür, okula gidiyorlar kendileri (!), bizimki de kah anneleri, kah arkadaşları. Birlikte senaryo yazıyoruz, birlikte oynuyoruz. KiKi ile TonTon, her çeşit ruh halini yaşadıktan sonra okula gidiyorlar ve çok mutlu oluyorlar, en büyük heyecanları ise Ada'nın da okula başlaması. Hikaye işte :)

Sonuç: Kiki, miki... Önden hayal etme yöntemi işe yaradı!

Adakızım en kocaman gülümsemesiyle okula gitti bu sabah. Yanağımdan öpüp el sallayarak evden ayrıldı, hatta sevinçten hoplayarak! Devamı ise babaannesinin dediğine göre aynı kolaylıkta olmuş. Sadece 'azıcık yüzü solmuş' içeri girerken. Offf, canım benim. Yine de babaannesine elini sallamış ve arkadaşlarının yanına gitmiş. 'Bay bay...'

Fotoğraf: Ceyda Eldem

Budur. Şu anın özeti.

Belki şu anda ismimi sayıklayarak ağlıyor oralarda, belki ikinci defa tepki çişini akıtmakta bacaklarından aşağıya, belki, soyunacağım diye tutturuyor yine birilerine. Bilmiyorum. Ama belki de mutlu halinden, belki çıkışta Yoort'ta yiyeceği donmuş yoğurdun hayalinde, belki gak guk konuşmaya çalışıyor bilmediği bir dili, bile isteye...

İkinci kez okullu oldun bebeğim. Kahramanımsın. Kendini bu kadar iyi tanıdığın için, bu kadar kafanı hazırlama gayretinde bulunduğun için, ne de olsa senin için yine de hala gizem taşıyan bir belirsizliğin içine bana güvenip de atladığın için, mantığın ve iyi niyetin için teşekkür ediyorum sana.

Umarım hazırlandığımız kadar güzel bir ortamın içindesindedir şu an.

8 yorum:

KEO dedi ki...

bugünlerde hepimizin aklı orda, onlarda di mi? hayırlı olsun yeni okul maceranız:)

annelili dedi ki...

Anlaşılan tüm bloglarda bir okul telaşıdır gidiyor. Hayırlı olsun diyelim...

zühra dedi ki...

Sizi çok iyi anlıyorum. Ama eminim o da sizde en kısa süre içinde uyum sağlayacaksınız. Ada kızı çok öpüyorum.

Şenay- Doğam dedi ki...

Güzel bir kıza rastladım..dolandım blogda..baktım baktım doyamadım..

MAsallah melegıne annesı...masallah...

Şenay ve kurbaaası :)

Şenay- Doğam dedi ki...

Güzel bir kıza rastladım..dolandım blogda..baktım baktım doyamadım..

MAsallah melegıne annesı...masallah...

Şenay ve kurbaaası :)

pinardc dedi ki...

Yapıncak'cığım, çok özledik sizi... İstanbul'da görüşmeyi beceremiyoruz acaba Ankara'da mı görüşsek :)) Ada'nın daha çok fotoğrafını bekliyorum :))

ela selin dedi ki...

canim hayirli olsun tekrar..
bak yakinda eve getirmek isterken sorun cikaracak haberin olsun:))

Bahar dedi ki...

Hayırlı olsun. Genelde bu dönemlerde bloglarda okul telaşı var gerçekten. Benim kızımında ikinci haftası ve bugün ağladı. Alışırsa hiç gelmek istemeyecek diye yorumlar var tecrübeli annelerden. :) Ne diyelim, hemencecik alışsın yavrucaklar.