31 Mart 2010 Çarşamba

Music Together Sınıfımız TV8'deydi

Bir saat önce TV8'de idik. Music Together sınıfı olarak. Şıkır şıkır miniklerim, hop hop zıp zıp neşeli annelerimle birlikte. Ben de vardım, hem şıkır, hem hopzıp. Ama en çok -ders sonrası yapılan röportajda- bilirkişi ciddiyetinde. Bolca anlatmışım, uzunca bir haber yapmışlar. E 1 Nisan'da başlıyor dönemimiz, heyecan çok, laf çok.

Sormayın ne anlattığımı gerçekten bilmiyorum. O gün çekim ekibinin neredeyse bir saat geç gelmeleri sonucu tamamladığım rekor uzunluktaki ders sonrası yorgunluktan; bugün, dün yayınlanacağı söylendiğinde pek sosyal sanal ortamlarda ve aile meclisinde yaratılan heyecan sonucu ve sonrasında yayınlanmaması nedeniyle yaşadığım hayalkırıklığı üzeri, sabah pes etmişlikle bir kez daha boş boş ekrana bakarken, a aa karşımda sınıfımı gördüğümdeki ekstra heyecandan dolayı. (Çözdünüz mü bu cümleyi gerçekten?)

Bolca konuştum, muhtemelen erken dönemde müziğin faydaları, erken müzik eğitiminde ailenin önemi ve de program detayları hakkında. Kayıt elime geçince izler bildiririm.

Ne konuştuğumu tam hatırlamıyorum ama double dersten dolayı yorgunluktan yerlerde sürünmeleri gereken miniklerimin ve annelerinin güzellikleri anbean aklımda. Taptaze, coşkulu, neşeli ve mutluydular. Gülücük işareti yapabilir miyim lütfen? Yaptım gitti :)

Bense onların iki katı mutlu.

Müzik güzel şey, birlikte müzik daha güzel, çocuklarımızla birlikte müzik -ve dans ve şarkı ve hophop ve zıpzıp ve şıkı şıkı ve dumdumdum ise en güzeli!

So eveybody, keep singing!

6 yorum:

Adsız dedi ki...

yaa ne güzell...biz mersinde yaşıyoruz ne yazık ki burada bir müzik grubu yok onu bırakın kreşlerde bile 3 yaşın altında çocuk yok...benim 1,5 yaşında kızım var müziği çok seviyor ama güncel şarkıları dinliyoruz sizden ricam bana önerebileceğiniz şarkılar var mı özellikle dinletmem gereken?ismim nilay

sarikiz dedi ki...

Yapıncak dün işte zor şartlar altında seyretmeye ve programa dayanmaya çalıştım. Ama yoktu. Bugünde bakmadım :(

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Nilay, üzülme yakında oralara da geleceğiz :)
Banu Kanıbelli CD'lerini dinleyebilirsiniz. Bizim Ninniler CD'si, Modern Folk Üçlüsü, Putumayo CD'leri aklıma gelenler. Bolca da klasik müzik dinleyebilir. Digiturk'ünüz varsa, Mezzo kanalı çok güzel (92.kanal).

* sarıkız, ilk gün herkes tv başındaydı ama ikinci gün bir biz seyrettik galiba :)

AycA dedi ki...

:=)) biz çok eğlendik .. harika bir dersti biliyorsun bana yetmeyen 45 dakikalar için ilaç gibi geldi .. bir de seyredebilseydik:(( sağ vurup sol gösterdiler di mi ..
iyi ki varsınız siz..
keep singing!!:=))

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Ayça ders tam bir "anı" niteliğindeydi :)

Bu sefer de kayıtlar elime geçmedi henüz, onlar tabii programdan gelmiyor ama aksilikler devam ediyor, bir haftadır nerdeyse kargo bekliyorum.

Burcak dedi ki...

Yapocum ben kacirmisim,izleme sansi varmi,kayit falan?merak ettimmm:)