14 Mart 2010 Pazar

Karalamaca

Amaaan sürekli büyük laflar ediyorum, sonra pısss... Sessizlik. "Writer's block" diye bir şey vardır, bilir misiniz? Bu da öyle bir şey oldu işte: Blogger's block. Yazamama hali, tıkanıklık. Bir nevi ruhsuzlukla da ilişkiledirebiliriz. Lakin bu blog yazma yaşamdan doğduğuna göre, yaşamın donakalması da denebilir mi acaba?

Yok o kadar da değil. Ama teknik nedenler bu meseleyi azmanlaştırıyor. Örneğin hala bilgisayarım yok. En kötü huyum kararsızlıktır, söylemiş miydim? Sonra hastayız. Garibim Ada'nın dudağının üstü artık kırmızı, pütür pütür bir yüzey oldu geçmeyen nezle yüzünden. Hani nerde o 7 günde geçmezse, bir haftada geçer özlü sözü? Geçmiyor işte, galonlar dolusu sümük üretti miniğim. İşin ilginci, isyan da etmiyor. She's just fine, bildiğin çocuk, enerji, dans, oyun, gevezelik yerinde...

Bir tek Music Together'a katılamıyor kaç haftadır, ona üzülüyor. Arkadaşlarını soruyor boynu bükük. Bu hafta bir sürü aktivite planımız, sözümüz var. Hadi miniğim, biraz isyan et, "aaa yetti be" de, "iyileşmek istiyorum artık" de. Belki geçer, belli mi olur?

...

Ben iyiyim. Bolca ders veriyorum, bolca kitap okuyorum, müzik dinliyorum, aktivite hazırlıyorum ve bolca düşünüyorum. Bazen derin, karanlık; bazen hayallerim kadar özgür ve aydınlık. Yine de bitiremediğim birkaç iş var, kafam onlarda. O işlere gelince sıra, beynimde bir hantallık başlıyor, ağırlaşıyorum.

Yarın yeni bir gün, yeni bir hafta başlıyor. Aklım bulutların arkasındaki güneşte -biliyorum orda. Ve o iyi gelecek bize. Biliyorum.

6 yorum:

elif ada dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun. Bir an önce düzelmesi dileğiyle adaşımızı tatlı yanaklarından öpüyoruz
Umur & Ada

asmabahce dedi ki...

Çok geçmiş olsun:) başıma sizin bloğunuzla ilgili komik bişey geldi anlatmak istiyorum, sizi favorilerime eklerken o günün postunun linkiyle eklemişim ve günlerce bunu farketmedim, her girişimde hay allah bu günde yazmamış acaba nooldu diye hayıflandım:)) yaklaşık bir kaç haftam böyle geötikten sonra farjettim bunu neyseki:))) sevgiler...

annecik dedi ki...

çok geçmiş olsun yaradan acilinden düzeltsin bu güzel kızı ve oda arkadaşlarına aktivitelerine kavuşsun sevgiler

ceylan dedi ki...

merhabalar, biz de bir oyun grubundayız. Aktiviteleriniz çok ilgimi çekti. Oyun grubundaki arkadaşlarımla paylaşmak için bir "word document" hazırlıyorum. Sadece 4-5 aktiviteyi içeren. Aktiviteleri gösteren resimlerinizi kullanabilir miyim? (vücudumuzu öğrenelim, fasülyeleri pet şişelere doldurmaca, kağıttan dev halkalar yapmak gibi) Teşekkürler.

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Umur çok teşekkürler :) Sonunda geçirdik (galiba), adaşımızı da biz öperiz.

* asmabahçe sağol. Gerçekten de bu aralar çok fazla yeni post ekleyemediğim için çok şey kaybetmiş sayılmazsın :)

* annecik sağol. Sokakları bile özlemiştik, neyse ki geçti.

* ceylan benim için bir sakıncası yok, ama arkadaşlarıma da danışayım, hemen döneyim sana.

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Sevgili Ceylan, arkadaşlarıma sordum. Kulllanabilirsiniz. Bir de şu iki adresi takip etmenizi öneririm:

www.benimleoynarmisinanne.com

montessoriegitimi.blogspot.com