5 Mart 2010 Cuma

İki Satır Niyetine

Şimdi, ben bu 3 gün kuralına inanıyorum. Bebeklerde kesin öyle de, büyükler de öyle değil mi?

Üç gün geç kalk, dördüncü gün tembel bir insan oluyorsun. Üç gün sağlıksız beslen, dördüncü gün sağlıklı beslenmeye düşman, her gördüğü yiyeceğe ağzı sulanan aç bir canavara dönüyorsun. Üç gün yazma, bilgisayarı açmamaya başlıyorsun. Nedense bu üç gün olumsuz eylemlerde tutuyor.

İyi bir eylemi alışkanlık edinmek için bilim insanlarının dediği gibi ya 21 güne, ya da 40 güne ihtiyacın oluyor. Muş.

Bloga döneceğim. Bir gün yazmıyorum, oluyor onbir gün ara; üç gün yazmasam dediğim oluyor, yaşananlar belgelenmeden uçuşup gidiyor, açmıyorum bile bilgisayarı. Dahası bazen aklıma bile gelmiyor. Gidi gidi, çok ayıp. Ama n'apayım? Böyle...

Onun için bugün laf olsun-torba dolsun olsa da, alışkanlık edinmek niyetiyle iki çiziktiriyorum bu bembeyaz sayfaya. Aslında lafım var, hem de torbaya atılası değil. On kuruş satılası da değil.

Sinirlerimi cızzz ediyor düşününce, alnıma kızgın surat yapmaktan -otomatikman- iki ekstra kırışık ekliyor anında, derininden: Bilgisayarımı kaybettim ben.

"Hırsız çaldı" lafını söylemeyeyim diye öyle yazdım. Ama işte öyle: Hırsız girdi, laptopumu aldı gitti. Bu kadar. Ada'nın tüm resimleri ve miniklik videoları ile beraber. Ve bilumum günlüklerim, belgelerim, bilgilerim, kitabım, tezim...

Biraz zaman geçti üstünden. Ondan bu rahat yazışım. Yoksa sesimin kısıklığı, parmaklarımın donukluğu da o vicdansız yaratık yüzünden. Anlayamıyorum... Anlamaya çalışmamak en iyi.

Giden gitti. Şimdi miniş bir netbookda debeleniyorum, kolay değil. Ama en azından bu var. Yakın zamanda -umarım çok yakın zamanda- yeni tuşlu dostum gelecek. O zaman işte bu sayfa renklenecek.

* Yok yok her şey gitmedi. İnternet ortamı sağolsun, email ekleri, vs, bir takımları hala buralarda bir yerde.

11 yorum:

Iraz dedi ki...

Öyle iyi anlıyorum ki seni..Ben hamileyken o vicdansızlardan biri bize de uğramıştı..Ve bilgisayarımızı almıştı..Uzun süre soranlara "kapatalım bu konuyu" dedim..Bir de Rüzgar' ın eşyalarını ütüleyip hazırlamıştım, onlara dokunmuş pislik, yerde olmayan hiçbirşey yoktu evde..Hayatımda öyle bir temizlik yaptığımı hatırlamıyorum ben..Arınmak ve unutmak gerek..Zor ama..

Bu arada sobeledim seni ben, 3 gün içinde yaz olmazsa :)

http://ruzgarestiustume.blogspot.com/2010/03/ben-kucukken-ruzgar-buyurken.html

Tanya's dedi ki...

Geçmiş olsun yahu..bende meraktaydım...neden yazmaz Yapıncak diye...

nohut oda dedi ki...

cok gecmıs olsun..ıns resım ve vıdeoların yedegı vardır..bızde kısa sure once pc bozulunca oylee kalakaldık hala kurtarılmaya calısılıyor tum anılar ..

elif ada dedi ki...

Cok gecmis olsun Yapincak. Oyle uzuldum ki ne yazacagimi bile bilemedim

Burcak dedi ki...

butun sıkıntılar gelmis gecmis olsun canim.Tum kotu insanlari allaha havale et,sen pozitifligini kaybetme sakın:)Canim 'ADA'mi coook opuyorum.

banu dedi ki...

Yapıncak, çok üzüldüm.

ÇAğ dedi ki...

Bize de uğradılar, saolsun ilk aldıkları bilgisayar oluyor,gerçi ondan geçmiştim evimin parça pincik halini görünce.Acayip güvensiz olmuştum, mahrem evim bir yatarıktan dolayı yok olmuştu.Zor ama geçiyor, hard disk almanı tavsiye ederim, her şeyi yedeklemede üstüne yok...Tekrar geçmiş olsun...
Öptüüüüm

Hediye ve Gökçekız dedi ki...

Geçmiş olsun Yapıncak.
Can sıkıcı bir durum.Allah beterinden korusun.
Sevgilerimle.
Sağlıcakla kalın.

Shade and Love dedi ki...

Ahh ne kotu bir duygudur bu . Fena acitir . Giden , kaybedilen anilar her akla gelisinde acitmaya devam eder . Cok gecmis olsun . En azindan bu blogdakiler var elde . Onemli dosyalari , projeleri , anilari , resimleri , videolari bir diskte backuplamak en dogrusu ama sadece laptop / bilgisayarin bozulmasina karsi en dogrusudur . Fakat hirsiza karsi yeterli degildir . Cunku eve giren hirsiz "Teknolojik hirsiz "sa eger -(ki bu polislerin tanimidir)- evdeki backup diskinizi de bulur maalesef . Ayrica backup alinan diskler narin aletlerdir . Dusmeye , carpmaya , darbeye karsi cok hassastirlar . Diskinize virus bulastirma olasiligini da gozardi etmemek gerekir . Calisirken yere dusmesi ya da kotu bir virusle karsilasilmasi durumunda icindeki bilgileri kurtaramama olasiligi da var maalesef . Kisaca soyle yazayim ; bozulmaya , viruse ve hirsiza karsi en iyi cozum; iki diskte backuplamak ve disklerden birini evde digerini de baska bir adreste (isyerinizde ya da annenizde )saklamaktir . -(Evinizde ozel bir alarm sistemi varsa iki diskinizi de evde saklayabilirsiniz) - . Iki diske backuplamanin tek zorlugu senkron bi sekilde backuplama yapmaya zaman bulamamak / ayiramamak olur ama 2 ayda bir bile cift backuplama yapilsa giden en fazla son iki ay olur . Ben , evime ikinci denemesinde girebilen ve sonra hizini alamayip iki defa daha girmeye calisan hirsizdan bu sayede en az hasarla kurtarmistim anilarimizi , yazilarimi , ve dosyalarimi .
Tekrar gecmis olsun .
Sevgiler
Hasene

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Iraz arındım ve unuttum ve bugün ve şu an itibariyleeeee yepyeni bir bilgisayarım var :) Sobelerine cevap yakındır. Son durumunu -konumunu- merak ediyorum bu arada, hemen ziyaret edeyim.

* Tanya Tanya, doğurmuşsundur sen şimdi, o kadar zaman oldu. Iyiyiz, iyi olun. Uğrayacağım ;)

* nohutoda sağol, maalesef sadece az bir kısmının yedeği vardı :(

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Arkadaşlar çok sağolun, geç cevap veriyorum ama çok teşekkürler. Kızdık, sinirlendik ama sonra dersimizi aldık. Bundan sonra daha dikkatli olunacak. Şu ana parmaklarım -ve zihnim, yeni bir bilgisayara alışmaya çalışıyor. Umarım güzel anılar birikir burda, kaybolmadan hem de...