17 Kasım 2009 Salı

İki Yaş mı Dediniz?



Yo yo resme kanmayın, o sadece bir rüya. Eski günleri hatırlatan bir halüsinasyon sadece.

Yeni günler çok farklı çünkü. Yeni günler...  Haha anlatılmaz yaşanır diyeceğim ama, yaşamak da kolay değil ki yahu bu hayatla cebelleşen 28 aylık kuduruk hanımın yanında. Hayretle ve dehşetle izliyorum sadece. Şoktayım çünkü şokta!!!!

5 yorum:

Mine dedi ki...

Sevgili Yapincakcigim,
Eger "terrific twos"dan bahsediyorsan sana sunu soyleyecegim: "You ain't seen nothing yet!" Meger 3'lu yaslar daha da "eglenceliymis". Daha da diyecegim var meger bu isin 4'lu yaslari da varmis ve ancak 5'ine gelinince biraz nefes alinabiliniyormus! Allah bize kolaylik versin!
Benim icin en iyi terapi baska anne-babalarla dertlesmek, paylasmak cunku herkes ayni deneyimleri yasiyor.
optum,
Mine

Iraz dedi ki...

"Sen şimdi nelerde yaşıyorsun o minicik bünyende" diye bakınca olaya, çok eğleniyorum ben de Rüzgar' la beraber, empati yani..Heleki bizim için terrible two bile başlamadı daha!!!

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Mine'cigim, sen bizden daha deneyimlisin :) Umarim 4 yaslari bulmaz diyorum. Ama ayni seylerin yasandigini bilmek gercekten insana moral veriyor...

* Ve sevgili Iraz, sen o kadar guzel anlatmistin ki yazinda, hem de psikolog penceresinden annelik deneyiminle...

Cok isler cigirindan cikmadiysa -ki simdilik cidden sivri cikislar olsa da, biz sanslilardaniz hala nadiren yasiyoruz bunu; bana gercekten bu 'mesele' eglenceli geliyor, neseli degil ama iste satranc gibi...

Bilmem kac adim sonrasini dusunmek ve kesinlikle empati kurmak zorundayiz. Becerirsek, hele de basarirsak ne ala!

Onemli olan krize kadar beslenmemesi olaylarin, bir kere tantrum olduysa geri donus neredeyse mumkun olmuyor cunku. Bir de sefkat, o en otorite gerektigini dusundugumuz noktada sefkat, komik geliyor belki ama anlasildiklarini anlamalari gerekiyor, rahatliyorlar, kendilerini birden tekrar guvende hissediyorlar...

Amaaaan uzun bir post yazmak gerekiyor, ya da biraraya gelip can can yapmak, cok doluyum bu konuda.

Kolay gelsin hepimize :)

hayal dedi ki...

Ahahha ben o filmi gördüm yahu
Görüyorum her gün.
bi de kardeşi olunca nasıl oluyor tam komedi işte o.

Uydurukçu dedi ki...

her sabah 7de başka bir kız buluyorum Lara Nur'un yatağında, heyecanla kalkıyorum aynı cümleye "Babam gelicek gelicek" birkaç denemede baba gitmezse "annem gelicek gelicek" bir çeşit büyü yapıyor kendince, yanına gidince de zıplamaya başlıyor her sabah ya bugün gelmezlerse endişesi var, ki hiç böyle bir şey olmadı :)

eğer işine gelmeyen bir cümle çıkarsa ağzımdan "ben iki yaşındayım" diyor, hiç işine gelmezse, "sen git başka anne gelsin" babaya kızarsa da bana emrediyor "git mutfağa başka baba yap"

her gün ayrı tiyatro anlayacağın, ama bir giysi durumu var ki eyvah eyvah, "mavi blusumu giycem, değişik bir etek ver"

"bana değişik bir sidi dinlet anne"

bu değişik bir şeyler ve sürpriz merakı bizim bu ayki gündemimizi oluşturuyor

bu arada sahne açıldı bekleriz efendim seyire :)