29 Eylül 2009 Salı

Geçen Gece

Geçen gece. Ada dört saattir uyumakta. Bense yeni yatmışım. Bir ağrı. Sırtımda, önce usul usul başlıyor, hafifçe sırtım ısınıyor sanki. Sonra yayılmaya başlıyor, kuvvetlenerek hem de. Sessizce bekliyorum, nefes almaya çekinerek. Okuduğum, bildiğim şeyler aklıma geliyor. Bir de az-çok ilişkim de var ya... Merakla ağrıyı 'dinliyorum'. Ne demek istiyor anlamaya çalışıyorum. Ağrı kaplan gibi, sarmalıyor beni pençeleriyle, tüm sırtıma yayılıyor, daha da ısıtıyor. Kollara doğru... Kollara doğru???

Hafifçe kalkıyorum. Kocaya söylenmez, ya sinirlenir, ya duymazdan gelir. Hastalıkları sevmez, elinde değil. Kaplanı ürkütmeden, nazik nazik bir çanta yapmaya koyuluyorum, 'hastane çantası'. Sultan'ı alırım, taksiye atlarız, gider çaresine bakarız diyorum. Aslında ödüm kopuyor. Hafiften geç bile kaldığımı düşünüp korkuyorum. Mesela'lar dolaşmaya başlıyor beynimde.

***

Daha çantayı kapatmadan, daha Sultan'ı uyandırmadan; bir ses geliyor karşı odadan. Miniğimin sesi. Sıkıntılı sesi. Her defasında yükselen bir inilti. Sonunda çatal bir "annee!!" Gecenin bu vakti? Sessizce -ve ürkekçe- dinliyorum önce, her sürpriz sızlanmasını dinlediğim gibi. Ses çoğalıyor, uykusu aralanıyor, sıkıntısı büyüyor. Burnu tıkalı miniğimin! Nefes alamıyor, uyanıyor bebeğim. Yanına giriyorum.

Uyumuyoruz o gece, yarım yamalak yani sadece. Nefes alamamaya dayanamayıp isyan içinde ağladığında, onu göğsüme bastırıp, sıkı sıkı sırtını ovuyorum. Rahatlasın diye.

***

Sırtımdaki ağrı gidiyor.

***

İkimiz de nane mollayız iki gündür. Ama iyiye gidiyoruz. Ucundan kurtardık sanki. Hep sevdiğimiz şeyleri yapıyoruz. Sürekli bir şeyler yiyoruz mesela. Evet hastayız ama iştahlıyız! Yasak televizyonu seyredip, sevdiğimiz şarkıları dinliyoruz. Sonra şefkat ve sevgi veriyoruz birbirimize. Bolca. Yapış yapış. Bayıla bayıla.

Galiba ikimiz de iyileşiyoruz.

(Ben arkadan geliyorum ya... Olsun. Miniğim iyi olsun.)

19 yorum:

ela selin dedi ki...

Gecmis olsun Yapincak...
Bu miniklerin bize verdigi kuvvet olmasa...
Bol bol pozitif enerji yolluyorum sana kilometreler ötesinden...

Esra dedi ki...

ah sevgili Yapincak, ne diyorsun sen. Gorundun mu peki o agridan sonra doktora? Aman aman...
ikinize de sifa diliyorum. Biran once iyilesin. Sevgiler

Burcak dedi ki...

Canim seni cok merak ettim.Agri azalsa da ihmal etme doktoruna bir sor en azindan,LUTFEN! Sevgiler...

Bulunur Hint Kumaşı dedi ki...

Hay Allah! Çok geçmiş olsun, dikkat edin kendinize...

Gülfer dedi ki...

Geçmişler olsun tatlı anne-kıza. Söyleyen 50. kişiyim sanırım ama eklemeden geçemeyeceğim, doktor kontrolünü ihmal etme olur mu?

HaNdE... dedi ki...

çok geçmiş olsun canım...

Eya dedi ki...

Gecmisler olsun...ama bence de ihmal etmeyin ve bir DR´a görünün... allah korusun bir sinyal falan olabilri...Ada ile birlikte sevgi dolu günler diliyorum...

zehra

ÇAğ dedi ki...

Ne zor bir gece,bende bi benzerini yaşadım. Gece yavruyu bırakıp acile gittim mecburen.Ne olur ihmal etme bi git doktora sonra da yaz merak içinde kalaBİLİRiM...
Öptüüüüm

ElfAna dedi ki...

Ana-kiz bir an once iyilesin. Acil sifalardiliyorum. Gittiniz mi doktora?

Adsız dedi ki...

sizi ve yazılarınızı sürekli takip ediyorum. Son yazınızı okuyunca içim cızz etti lütfen sağlınızı ihmal etmeyin
aslı

mummy dedi ki...

Çok geçmiş olsun her ikinize de..

hayal dedi ki...

Aman Yapo aman koş doktora bak.. Aman aman inşallah bişey değildir. Gözünü seveyim git bi görün. Dur ben seni ariyim de söyliyim daha etkili olur

Defnenin Annesi dedi ki...

cok gecmis olsun...

Damla dedi ki...

Yapıncak, aynısı tekrar olsa, doktora gitmeyi bırakıp Ada'ya sarılmazsın umarım değil mi? Kızma ama çok saçma davranmışsın, ağlasa bile, eşin kızsa bile, hemen Sultan'ı kaldırıp, gitmen gerekirdi. Sonra doktora gittin değil mi?

Üff, çok fena anne olmuşum ben ya, şu yazdığım yoruma bak.

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Çoook teşekkürler herkese! Yine büyük güç-kuvvet verdiniz.

Haberler şöyle: Kızıcığım kuzucuğum atlattı. Bana gelince, önümüzdeki hafta doktorumdayım. Randevumu aldım. Geçtiğimiz iki gün çok fenaydı ama bugün daha iyiyim, yarınki dersi yapacak kadar hatta :)

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Damla, mesajın tokat gibi geldi -cidden. Ama haklısın, sonuna kadar hem de. Her olay bir ders oluyor insana hayatta. Bir daha başıma gelse aynı şekilde davranmam, davranmayacağım...

Denizkızı dedi ki...

Sevginin gücü ile acil şifalar diliyorum...

Unknown dedi ki...

Çok geçmiş olsun, annelik böyle birşey işte, insan kendi acısını unutuyor.

Güneş Akay dedi ki...

Çok geçmiş olsun, umarım ciddi birşey yoktur, başladı miniklerin burun tıkanıklıkları..