15 Mayıs 2009 Cuma

Bebek Meleği

Bizim evde televizyon izlenmez. Adetimiz değil. "Mezzo"nun hatırına mecburen Digitürk'ümüz vardır. Arada 15 dakika-15 dakika Ada müzik istiyor, bahtımıza ne var diye açıp ne çıkarsa dinleriz. Ada'nın kelime haznesi kemanları geçti, fagot ve klarnetlere ulaştı sayesinde. Arasıra da bol dans geliyor yanında bonus. Memnunuz.

Ama diyeceğim başka şey.

Deniz müjdeledi. D-Smart'ta Bebeğim diye bir kanal var, 60. kanal. Bilenler biliyordur, bir "hamilelik ve ebeveynlik" kanalı. Hamileler için Egzersizler'den tutun, Bebek Masajı'na, Çocuklar için Aktiviteler'den, Bebek Bakım programlarına bir dizi faydalı bilgiye ulaşmak mümkün. Müş. Müş diyorum çünkü uzun uzun seyretme fırsatım olmadı. Ama ne seyrettim???

Bebek Meleği adlı bir programı. Sabah 10 ve akşam 8.40'da yayında.

Peki Bebek Meleği kim?

Çoook tanıdık biri. Ada'nın 3 aydan başlayarak kesintisiz gece uykusu uyumasına, sorunsuz beslenme alışkanlıklarına, henüz küçücü
kken çiş-kaka faslını atlatmasına
yardımcı olmuş biri: Tracy Hogg. Çocuğumuzun dilini anlamamızda yardımcı olduğu için ailecek pek sevdiğimiz biri (Çok pohpohladım, bazen kaçıyor böyle, elimde değil).


Ben programı binbir sohbet arasında seyredebildim. Biraz da korktum hatta. Neredeyse her dediğine inanan ve uygulayan biri olarak, kafamdakine acaba uyuyor mu gerçekten diye meraklandım.

Bilemedim -çünkü kafamı vererek izlemedim. Sadece bir sürü çocuğun ve ailenin yaşamını kolaylaştıran o genç kadının artık yaşamadığına üzüldüm. (Pek duygusalım).


Bebek bakımı konusunda aynı kafada olduğumuz ailelere belki faydası olur. Kitaptan gidiyorsanız, özellikle E.A.S.Y.'i uygulama bakımından da katkısı olacağını zannediyorum.

15 yorum:

hayal dedi ki...

Ben de seninle bu konuyu konuştuktan sonra D-smarta mı geçsek diye düşünmüştüm.. Şimdi bi daha düşünüyorum...

Demet dedi ki...

süpermiş digiturk de gorse de ornek alsa iyi olurdu..
Ada çok akıllı aferim ona :)
hoşçakal yapıncak :)

Gül dedi ki...

aaa..cok merak ettim bak simdi. bizde dijiturk var ve hic memnun degiliz. belki de bahane olur dsmart a geceriz. tesekkurler!

Adsız dedi ki...

acaba 1 yaş üstü bebeğim için de bu kitaptan faydalanmam mümkün mü? sadece 12 aya kadar bebekler için mi?
hem yemek hem uyku sorunum var.

Deniz dedi ki...

Merhabalar,

ben de bu kitabı kullandım ve çok faydasını gördüm. Şimdi Yaz, 10 aylık... Yalnız, saat 24.00 mamasını nasıl kesicem bilemiyorum.
Seninkinin gece grafiği nasıl?

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Hayal sana iyi gelebilir gibi şu sıralar. Gerçi vakti olacak mı bu saaten sonra bilmiyorum!!

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Demet haklısın, sen de hoşçakal :)

* Gül dediğim gibi izleme fırsatım olmadı olağan akışı ama prg isimleri bile cezbedici.

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Adsız, özellikle uyku sorununda 1 yaşa kadar çözümler harika. Bir yaş sonrası da öneriler var ama ne kadar geç, o kadar güç.

Bir yaş sonrası duygusal gelişim ve sosyal beceriler, haller, tavırlar, krizler, vs ile ilgili çok güzel örnekler ve çözümlemeler var. Artı tuvalet eğitimi tabii.

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Deniz biz onu da kitaptan uygulamıştık, hatta tam anlamıyla orda verilen programa göre. 11 maması verirken, her üç günde bir yarım saat öne alıp 30 cc azaltarak ve bunu sabah öğünlerinden birine ekleyerek... Dokuzuncu ayda gece maması da bu şekilde kesildi ve o gün bugün kesintisiz uyku. 19-7. (Zaten o mamayı da uykuda veriyorduk)

Uydurukçu dedi ki...

Yapıncak denk geldikçe izlemeye çalışıyorum özellikle memeden kesme ve 2 yaş dönemi triplerini anlatan bölümleri daha bir dikkatli izledim dönem gereği olarak :) Ben de her izlediğimde Tracy'nin hayatta olmadığına üzülüyorum :( ama son günlerindeki bu azmini ve iyi niyetini saygıyla anıyorum benim son günlerim olsa yapabilirmiydim emin değilim

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Deniz evet 2 yaş dönemi öncesi iyi hazırlık var kitapta! Bu aralar bir kez daha okusam o bölümü iyi olacak :)

Hediye ve Gökçekız dedi ki...

Yapıncak ,çevirisini yaptığın kitaptan 2 tane aldım.Sana güvenerek:)))))))))))))))
Birisi bana diğeride hamile olan arkadaşıma.

Emeğine sağlık.Bir haftadır kitap elimde ,okumaya çalışıyorum.
Gökçe'nin 22.ayına doğru ilerlediği bu günlerde yinede ışık tutacak bir kitap.
HOŞÇAKAL.

Adsız dedi ki...

merhabalar sizi yakından takip ediyorum.bizim bir sorunumuz var ablamın kızı 6 yaşında.kardeşi yeni katıldı aralarında ve onu çok kıskanıp ailesine çok üzmeye başladı ablam ne yapacağını bilemiyor.aklıma siz geldiniz ne yapmalı hangi kitapları önerebilirimablamı ya da bir ped.gogdan yardım alsınlar mı.çpok teşekkür ederim.cvbı mail atarsanız sevinirim.hacerakinay@hotmail.com

incentive dedi ki...

Merhaba Yapıncak Hanım,
kitabı ben de aldım, okuyorum.. elinize sağlık.. fakat uyutma kısmını beceremediğimden E.A.S.Y rutinine geçemiyorum.. kucağımızdan başka yerde uyumayan 55 günlük bir oğlumuz var da..rutini uygulamış biri olarak bunun için bir öneriniz var mı? Şimdiden teşekkürler.. hoşçakalın

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Oğlum 13 aylık. Kitabın uyku ve rutin kısımlarını hatmettiğimi söyleyebilirim. Ama bu aylar için çok net öneriler bulamadım. Yani yatır yöntemi yapacağım anladım ama oğlum onu kucğıma almadığım sürece kıyametler koparıyor. Bu konuda bir deneyimi olan bildiğin var mı?