2 Şubat 2009 Pazartesi

Ödüm Kopuyordu

Şu "mim" meselesine pek sıcak yaklaşamadım gitti. Nedenini bilmiyorum. Bir şekilde hemen bu blog yazma işini sorgulamaya başlıyorum. Ne için yazıyorum? Kimin için yazıyorum? Böyle şeyler...

İlk mimi fırtınalı bir döneme denk geldiğinden ıskalamıştım. Bu sefer kaçış yok. Sevgili Pınar beni mimledi. En yakınımda bulunan kitabın 161. sayfasının 5. cümlesini yazmam gerekiyor. Anlamlı/anlamsız fark etmezmiş.

*

Haha birkaç gündür bu mim bana gelecek diye ödüm kopuyordu. Zira bilgisayarımın durduğu salondaki sekreterin üzerinde birkaç defter ve evrak arasında tek bir kitap var. Bilin bakalım hangi kitap? Bebek Bakım Sorunlarına Mucize Çözümler, Tracy Hogg!

Biliyorum biliyorum çok sıkıcıyım. Ama ne yapabilirim? Bir kere kan kardeş olmuşuz bu kitapla.

161. sayfa 5. cümle:

"Kolik bebekler kilo almakta sorun yaşamazken, reflülü bebeklerde kilo kaybı görülür."

Hmm. Bu sayfaya uygun bir mim oldu en azından.

*

Aslında bugünlerde okuduğum kitap başka. Evire çevire okuduğum, gittiğim her yere peşimden sürüklediğim bu eğlenceli kitabın adı "Trees Make The Best Mobiles" (Ağaçlar En Güzel Dönencedir -veya En Güzel Dönenceler Ağaçlardır). Bir süredir hakkında bir post yazmak istiyordum. İlginçtir bu mim sayesinde... Onun 161. sayfasının 5. cümlesi ne acaba?

Üşenmesem de kalkıp çantamdan alsam gelsem.
Üşendim.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

üşenmeseydin keşke,
sen böyle heryere sürüklüyorum diyince merak ettim :)
neyse postu bekliyoruz.

Moonish (moonsun) dedi ki...

Bu konuda yalniz olmadigini bil sevgili Yapincak... 21 tane birikmis mim var ve ben de senin gibi ne icin kimin icin yaziyorum diye sorup duruyorum kendime ;( Kimseyi de kirmak istemiyorum ama mimler cok sikici olmaya basladi bence :( herkesin sayfasinda ayni sey var :(

Guzel bir hafta seninle olsun :))

Yapıncak Gürerk dedi ki...

kirazsevdası, aslında kısacık da bir kitap, yine çocuk yetiştirmekle ilgili. Ama "tatlı" bir bakış açısı. Yazacağım...

Yapıncak Gürerk dedi ki...

MoonSun, bir tek ben böyle düşünüyorum zannediyordum :)