9 Şubat 2009 Pazartesi

Haftasonu Maratonu


Daha başlamadan söylüyorum: Evet, haşat oldu. Suçlu kim?: Bittabi Bendeniz.

Haftasonu sınırlarımızı zorladık. Cuma: Bir müzik dersi, iki ayrı oyun grubu. Cumartesi: Yine Music Together, sahil, doktor, sokak, park. Pazar: Uzuuun yolculukla gerçekleşen arkadaş ziyareti. Ve o gidişin dönüşü!

Başlayalım mı?

Bu hafta oyun grubu Duygu'larda toplandık. Duygu, Ada'nın iki haftadır öpücük alışverişi yaptığı pek yakışıklı Borga'nın annesi. Alya, Mehmet, Elif Rüya da ordaydı. Neler yaptı minikler? Boyama, legolar, oyuncaklar ve "aşağı-yukarı", "aç-kapa" kavramları.

Oradan çıkıp, Sami'nin annesi Dilek'lere gittik. Anneler çalışıyor, bu grubu bulmak zor, onun için 'ille de' gittik,özlemişik. Aslında iyi de ettik. Ozan, Sami, Derya Berk ve Ada uzun süre sonra ilk kez görüştüler. Tekrar tanıştılar, tekrar anlaştılar...


Arkadaş ziyareti ise Pazar günü Beste "Abla"ya idi. Uzak diyarlara. Haftasonunun son durağı, gerçekten huzurlu, sakin bir çocuk olan Beste'yi ziyaret ile aslında bizim için doğru bir kapanış oldu. Yaşlar çok yakın değil. Beste biraz ablalık yaptı, birlikte oynadılar; sonra ayrı ayrı kendi oyunlarına konsantre oldular.

Peki neler yaptı Adakız? Biraz Montessori yaptı -böyle aktivitelere direk bu adı uygun buluyorum bir süredir: Pipetleri kutusundan boşaltıp yerleştirdi. Konsantrasyonu yerindeydi.

Sonra daha ilginç bir şey yaptı: Beste'yle birlikte televizyon seyretti! Ada için pek rastlandık bir şey değil. Pek cicilerdi, pek. Evimizde hala televizyonu açmıyoruz biz çünkü.


Devamı da var ama çok övünülecek bir şey değil: Önce 6 (yazıyla: altı!) dilim börek lüpletti. Sonra da şömine karşısında "içti", kendinden geçti! E hep biz mi keyif yapacağız?


Aslan kızım maratonu kazasız belasız bitirdi. Üstüne de Pazar gecesi 13 saatlik bir uyku çekti!!

Ama...

Galiba olan anneye oldu. Anne bitkin, yoruldu.

Miniğim biliyorum biraz aşırıya kaçtık. Bu hafta daha sakinden alalım. Daha çok masal okuyup, daha çok hayal kuralım... Ne dersin?

8 yorum:

Mutlu Baby dedi ki...

Supersiniz:)

ayshe dedi ki...

Bir süredir takip ediyorum sitenizi kızınız o kadar sevimli ve güzel ki allah nazarlardan saklasın:) yemek yemeği çok sevmesi de benim gibi kilolu biri için o kadar sevimli geliyorki çok çok tatlısın sen adaaaa :) elma yanaklarından öpüyorum :)

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Serap süperiz, süpersiniz, süperler!

* ayshe, hoşgeldin sayfamıza. Yemek yemek hayatın en güzel keyiflerinden biri değil mi? :)

Adsız dedi ki...

Merhaba Yapıncak
İnan ki kıskanıyorum Ada'nın iştahını.

Elçin dedi ki...

Kızınıza kocaman bir maşallah da benden olsun. İştahı da hep böyle olsun, çok tatlı ya:))

Sen Gelince dedi ki...

Oldukça hızlı geçmiş haftasonu ama 13 saatlik uyku kısmı beni çok cezbetti doğrusu. Öpüydrum Ada kızın elma yanaklarından:)

ayshe dedi ki...

kesinlikle öyle ama umarım küçük adacık için ilerde sorun çıkarmaz ama şimdi çoooookkkk şirinnnn :)

Hayal Arkadaşlarım dedi ki...

Bayıldım bloğunuza. Ne kadar içten ne kadar samimi.Kızım 19 aylık ve bu oyun grubu çok ilgimi çekti. Harikasınız.