10 Şubat 2009 Salı

18. Ay Doktor Randevumuz

18.5 ay oldu aslında. Su gibi geçen bir 1.5 yıl, dile kolay.


Doktorumuzu ziyarete gittik bugün. İlginçtir bu kontroller Ada için eğlenceli bir gezme! Her gidişimiz bir şenlik. Turuncu atlı oyun odası var, arkadaşlar var, çok sevdiği doktorumuz var, var da var. Sonra da soyunması var, kontrolü var, aşısı var. Yaa, işin o tarafı da var.

...Hesapta.

Çünkü Ada'ya sorarsanız: Yok!
Bir sorun yok, her şey harika.

Tepki yok kızımda. Mutlu. İğne giriyor çıkıyor, içim cız ediyor, onda tık yok. Böyleydi, böyle devam ediyor.

Gelişmelere geçersek, kısaca her şey yolunda görünüyor. Bir şikayetiniz var mı diyor doktorumuz. Malum tek şikayetimiz var, çekinerek söylüyoruz. Nedense bizim şikayetimizi herkes çok şirin buluyor.

Ama bu sefer bir gerçek payı olduğu ortaya çıkıyor: Bundan önce iki ayda 340 gr alıp, normal gelişim gösteren mintoşum, son 3.5 ayda her ay ortalama 400 gr almış. Sonuç: 13240 gr olmuş! Normal alması gereken kilo ise ayda 200-250 gr arası olmalıymış.

Anlıyoruz ki kemerleri sıkacağız! Rutinimizden şaşmayacağız. Ada'yı "gözetim altında" tutacağız. İşte böyle...

13 yorum:

mummy dedi ki...

Dünya ne ilginç yapıncak..Kimisi nasıl yapsam da daha fazla yedirsem kilo alsa diye dertleniyor kimi de nasıl kıssak kontrol altına altına alsak diye:)Ama o böyle minnoş göbişiyle pek bir tatlı be annesi..Hareketlendikeçe atar kiloyu diyo ya annaneler tecrübe etmedim tabi:)Öpüyorum melek kızı çok..Sevgiler..

Burcu dedi ki...

Yapıncak, oğlum 11 aylık doktor kontrolünde 5 haftada tam 1 kilo alarak 11 kilo oldu.. şu anda 11,5 aylık tartmaya korkmaya başladım, tartmıyorum. Çok hareketli bir çocuk olmasına rağmen ve elimden geldiğince ekmek, nişastalı besinler vermememe rağmen nasıl alıyor kilo anlamıyorum. Doktorumuz yürümeye başladıktan sonra verir diyor ona göre de önlem almaya başlıycaz. Aslında Ada da şu anda çok abartı değil bence 1,5 yaşına göre, aa önlem almakta da fayda var bence de.. Bu konuda uyguladığınız rutinleri yazarsanız ben de yararlanmak isterim.. Sevgiler..

devrim dedi ki...

Bence Ada ile Rüzgar'ın artık tanışması lazım.Beraber diyet yapsınlar çünkü aynı uyarı bize de geldi :))
Bu saatte ne işim var nette onu açıklayayım:Uykudan mama diye kalkan Rüzgar,annesinin memesi ile yetinmeyip bir tabak mamayı hüpletti.Vermemek için çok direndim ama mama diyen çığlıklara komşular gelecekti nerdeyse.
Uykum kaçtı tabi üstelik sabah yunus gösterisine gidicez:))
Görüşelim Yapıncak.Pınar'la da ne zamandır görüşmek istiyoruz.Hep beraber küçük bir oyun grubu yapalım :)
Öpüyorum..

pinarbk dedi ki...

Devrim, harika olur:))

ayshe dedi ki...

aslında resimdeki görüntüsüyle küçük buda heykeli gibi çok sevimli görünüyor küçük ada daha öncede söylediğim gibi benim gibi yemek yemeği seviyor ama benim gibi büyüdüğünde zorlanmaması için annesi şimdiden dikkat edersen hareketlendiğindede vericektir kilolarını :)

Sen Gelince dedi ki...

Yapıncak doktor kontrolü yaklaştıkça benim de içimi bir korku sarıyor. 7. ayda 450 gram alarak 9,1 kilo olmuştuk. 8. ayda kontrolümüz yoktu o yüzden kesin olarak bilemiyorum ama benim evde tartma çabalarımın sonucu çok kaygı verici. Sanırım geçen ayın iki katı şeklinde gidiyoruz. Galiba 10.5 olduk:(

Bu arada itiraf etmeliyim bu fotoda elma yanakları ve göbüşüyle çok şeker duruyor:)

Elif dedi ki...

elma yanaklı, tatlı göbüşlü :) Sadece kocaman bir maşallah...

yeliz dedi ki...

çoğu anne kilo alsın diye uğraşırken kemerleri sıkmak ne zordur kim bilir, çünkü o her annenin hayal ettiği bir çocuk. Ne diyelim doktorların bir bildiği vardır elbet:) ben sadece maşşallah diyebiliyorum

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Aslında en zor olan kısım bu bence. Minicik bebeğe nasıl yeme dersin. Sağlıklı beslenmede bir yere kadar canım, orada börekler dururken kim brokoli dişlemek ister.

Borada bir ara tombiş gidiyordu. Sonra aniden iştahı azaldı. Umarım senin müdahalene gerek kalmadan iştahı normale döner. Bu mutlu bebişin yüzünün asılmasını hiç istemem.

Adsız dedi ki...

Yapıncak Ege de 15 aylık kontrolde 13 kg çıktı.Dr üst sınırda;aşmadığı sürece sorun yok dedi.Zaten bu ara köpek dişleri(sanırım en zorlayan dişler) çıkıyor.Son derece iştahsız.Tabi bizim dişler genellikle zor çıkıyor orası da var.Bence Ada süper maşallah.Hele 6 dilim börek durumuna bayıldım :)) tam benden yani.Ye onu benim yerime

Adsız dedi ki...

Yapıncak,benim ikizlerim 2,5 yaşında onlarda bu aylarda çok tombiştiler, ama hareketleri artıkça kilo almalarıda yavaşlıyor.Şimdi de ne yedirsem de kilo alsalar diye debeleniyorum.Sen anlatsan ne dedirdiğini çok iyi olacak Bence dikkat etmenizede gerek yok.Ona bu tombiklik çook yakışıyor, çok şeker yaa
öpüyorum onu kırmızı yanaklarından

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

yapıncak tam anlamıyla ideal bir bebeğin var. güzel uyuyan, güzel yiyen, kendi de güzel mi güzel bi kız.. bence hiiç önüne arkasına bakma. nasılsa ilerde düzelecek.. ne güzel hem sadece kızın için yemek pişirmek, yiyeceğinden emin olmak. pişridiğini çöpe atan tonla anne varken ortalıkta.. afiyet olsun ada'ya..

Adsız dedi ki...

Yapıncak, begümde 7.ayını bitirdiğinde 10 kilo 200 gram dı ve ben sürekli kilo problemi yaşayan biri olarak çok tedirginim bu konuda!!!