12 Şubat 2009 Perşembe

11 Şubat 1919


Tarih. Çok uzak.

Tarih. Çok yakın.

"Haydi bakalım, 200'e" dedi mumları üflerken!
Duydum.
Şaka yapmıyor. Adım kadar eminim, inanarak söylüyor.

Bu kadın hepimizi yollayacak, bu yaşama sevinci ile 200 yaşına kadar yaşayacak! Benden söylemesi... Bir de gülücük işareti, buyrun :)

Bahsi geçen hanımefendi anneannem, Ada'nın büyük anneannesi, 90'lık genç kız...
Esprili, şık, bakımlı, enerjik, kıpır kıpır, alımlı. Nasıl oluyor bilmiyorum ama onun tarafında yıllar tersine gidiyor.

Şöyle diyeyim. Hatta açık ve net söyleyeyim: Ben kendimi onun anneannesi gibi hissediyorum!!

Kapı çalar, merdivenleri hoplaya zıplaya inip koştur koştur o açar. Sabahtan akşama kadar, o elbiseye ponpon, bu eteğe fırfır ekler; diker biçer. Bir günde aynanın karşısında 3-4 kılık değiştirir, sonra gelip mankenlik yapar, bize şenlik çıkar -haha bazen de bizim sabırlar taşar!

Televizyonda ekonomi haberi en ilgisini çeken haberlerdir. Ama bor madeni, çocuk eğitimi, kobiler hakkında filan kendine göre ilgi çekici haber duyduğunda, zırr bizi arar, hemen televizyonu açın, memleketimiz için iyi bir şeyler anlatıyorlar! Gezme lafı geçse, kapıda biter; misafiri geliyorsa pır pır telaştadır.

...İyi de kendisi 90 yaşındadır. Anlatabiliyor muyum?

Doğumgününüz kutlu olsun anneannem, nice 90 yaşlara!

35 seveni ile birlikte kutladık dün bu güzel yaşı...

27 yorum:

Burcu dedi ki...

Muhteşem bir kadın... Şaşkınlıkla okudum... Hep böyle olsun..

Zamandan Sızan dedi ki...

Bayılıyorum bu Cumhuriyet kadınlarına muazzam bir üretme ve yaşama sevinci..öğrenecek bilgi,kültür görgü adap ne çok şey vardır..senin nezninde kutlarım yaşını..

İkiz Annesi sdilek dedi ki...

Süper anneanne demek.Maşallah diyelim.keşke bizde onun gibi olabilsek diye düşündüm.Acaba biz yaşlanınca nasıl olucaz.bende bakımlı bir ihtiyar olmak istiyorum ama daha şimdiden bezdim kendime bakmaktan.Offfffff kıskandım valla:)))

siyap dedi ki...

tek kelimeyle harika...başka söylenecek bir şey bulamıyorum,ömrü daha da uzun olsun...

huysuz dedi ki...

maşallah! bayıldım kendisine...

Elçin dedi ki...

Nice nice yaşlara sevgili annane:)
Yaşama sevinci olunca insanın herşey vız geliyor.
Keşke bende böyle olabilsem..

pinarbk dedi ki...

41 yetmez, milyon kere maşallah anneanneye. Dilerim, Ada'nın çocuklarını da görür...

Esra dedi ki...

masallah masallah. Daha nice saglikli mutlu yillara. Eski toprak deniyor ya... onlar bizden daha gucluler. Savas gormusler, Ataturk'u gormusler, kitlik gormusler, aci gormusler... bugunler ne ki onlar icin... tabii ki yasar 200'e kadar. Insallah diyelim... saglikla...

Elif dedi ki...

binbirkere maşallah anneanneye... Cumhuriyet kadını , hepimize örnek olmalı...

Defnenin Annesi dedi ki...

masallah ya... Allah nazarlardan korusun.
Benimde annemin babaannesi ve babamin anneannesi yasiyor. Ikiside 100e yakin olmalilar, insallah onlarin genlerinden bizede biraz bulasmistir...

sinem dedi ki...

Ne demeli bilmem ki yaşayan bir tarih.Annem hep ömründe hayırlısı olsun der. Demek ki sizin anneannenizi kasdediyormuş.Nice uzun yılara anneanne 200 e ne kaldı ki:)

Adsız dedi ki...

yapo kuşlar gibi dün Ankarada bugün İstanbuldasın.Nede olsa Fahiran teyze anneannen,Neşe abla annen.Hiç merak etme aynı enerji sizdede olacak.Yeterki sağlıklı ol.Gerçekten çok özel birgün yaşadık.Hepinize güzel günler diliyorum. semra

Adsız dedi ki...

maşallah diyorum sadece:)

KEO dedi ki...

maşallah, nice yıllara diyelim süper anneanneye!

zilsizzarife'nin yeri dedi ki...

Maşallah süper anneaneye.Mutlu güzel seneler olsun.Keşke biz de öyle olabilsek:)

Oya Kayacan dedi ki...

Yapıncak, ben de Annem Selma'nın yaşı ile başı arasında denge kuramam hiç. Hepimizin akıl öğreticisi, yol göstericisi, giyim kuşam her dem taze, memleket meseleleri devamlı hal yolunda... 85'ini acayip kutlamıştık. Darısı 90'a. Yakın yaşasalar tanıştırırdık vallahi. Muazzam ikili olurlardı. Nice sağlıklı yıllarına, öpücükler öpülesi yanaklarına.

Mine dedi ki...

Masallah Yapincakcim! Nice mutlu yillara!
Bizde de var bir tane. 16 Mart'da 96 oluyor babamin babasi. Bizimkisi 200 demiyor ama 100'u hedefliyor. Masallah O da turp gibi. Eee eski toprak ne de olsa!

sib dedi ki...

:) nice yıllara sevgili ananene:)
resimlerine bakıp kalakaldım..Allah nazarlardan sakınsın..

Adsız dedi ki...

Yapıncak benim de böyle bir torunum olsa en az 100 yıl yaşardım. Sen insana hayat ve gençlik veriyorsun bence. Gülen yüzünle ve Ada kuşuyla size de böyle doğumgünleri dilerim

Deniz

Anne ve Bebisi dedi ki...

Masallah diyor 200'lere ermesini diliyorum :)) Kesinlikle hayat enerjisi ile ornek alinacak bir insan. Ellerinden opuyorum diyecegim genc kiz gibi masallah :D O zaman yanaklarindan optugumu iletiverin :))

Burcak dedi ki...

Yapocum benim icin de sevgili anneanneyi op lutfen.Onu benim anneanneme benzetiyorum,hem yas hem de gorunusleri benziyor.Umarim o yaslara saglikla gelebilir ve dostlugumuzu taa ilerilere tasiyabiliriz ve bizi de cocuk,torunlar konusur boyle:)) Cok sevgiler,tontisi optum.Onceki fotoya da bittim yine!Sanki fotomodel :D

AycA dedi ki...

Maaşallah diyelim :=)
ve bize de onuın gibi yaşama sevinci versin allah diyelim
mutlu ıllar sağlıla size

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Vay anneannem sarsmış bu blogu :)

Sevgili Burcu, Kıymet, sdilek, siyap, huysuz, elçin, Pınar, Esra, Elif, Tuğba, Sinem, Deniz, Güldem, Özgür, Zilsizzarife, Oyacan, Mine, sib, anne ve bebeşi, Burçak, Ayça...
anneannemden haber var size.

Tek tek okudum mesajları, sevgilerini iletiyor herkese, teşekkür ediyor. Bilumum coşkulu teatral hareketlerle memnuniyetten de uçuyor gördüğüm kadarıyla! -teknoloji sağolsun.

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Mine senin dedeyi galiba geçen seneki doğumgününde çekilmiş fotosuyla hatırlıyorum, elinde bir kadeh şarap. Hayran kalmıştım!

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Defdef'in annesi, senin mesajdaki hesaplamayı deniyorum, deniyorum bir türlü işin içinden çıkamıyorum.
Annenin babaannesi demek, Defne'nin anneannesinin babaannesi demek, öyle değil mi?... Vay be! Diyecek söz bulamadım, maşallah :)

Adsız dedi ki...

Gerçekten de maşallah Annaneye benim annanem 93 yaşında,babannem 90 yaşında ama senin annanen kadar dinç değiller gerçi kendi işleri,ni yapabilecek durumdalar çok şükür.Ömrümüz boyunca yaşama sevinciniz/miz eksik olmasın inşallah.

ela selin dedi ki...

Ne kadar enerjik Yapincak anneannen. Ne mutlu ona. Umarim 100'ü, kendi dedigi gibi 200'ü de görür:)
Saglikli, mutlu, bol torunlu yaslar...
Senin enerjin de anneannene cekmise benziyor bu arada.