26 Ocak 2009 Pazartesi

Önce Haberler

Şimdiii biliyorum, Ada'nın gelişimi hakkında yazmam gerek. Yazmayalı çok oldu ve hafızam beni zorlamaya başladı. Kaydetmesem unutulup gidecek bir sürü şey.


Sonraaa biliyorum Tracy hakkında bir post yazmam gerek. Gelen telefonlar, mailler ve onlarca arama kelimesi artık bu konuda iki satır yazmam için "hadi Yapıncak!" diyor bana.

Bir deee bir süredir ertelediğim birkaç "fikir yazısı", birkaç "iç dökümü" de bekliyor sırada.

Ama...

Önce haberler:

Bu haftasonu da hızımızı yavaşlatmadan aktif yaşama devam ettik.
Gururluyuz.


Cumartesi kalabalık ve eğlenceli geçen Music Together dersimizden sonra, Ada haftalardır öpmeye koklamaya (miniklerin bu yıpranmamış cesaretli sevgi hallerine bayılıyorum!) doyamadığı Beste Abla'sı ile birkaç saat geçirdi.


Sonrasında "Masalcı Anderske"nin ilk masalını dinleme şansına sahip oldu. Ölçtü, biçti, değerlendirdi (!). Bu konuya geleceğim. Salon Sanat büyüyor!

Sonraysa yollara döküldü, kuzenleri ikizlerin doğumgününü şenlendirdi. Bizde şenlik "yemek" manasında kullanılıyor. Ne oyuncak, ne çocuklar, ne aktiviteler; yemek varsa şenlik var. Nokta. Bir de müzik tabii.


Pazar günüyse baba günüydü. Sokaklarda, deniz kıyısında, parklarda gezdi durdu, sarhoş oldu. Akşam da kalabalık misafirlerimizle uyku saatinden bir yarım saat çalıp, sofraya oturdu. Ve yine tabii...içi dışı şen oldu!

Haha üstteki resimde öyle görünmese de...Ada memnun ben memnun. Öyle enerjik ki artık, bu enerjisini güzel aktivitelerle harcamasını beni mutlu ediyor.

7 yorum:

Elif dedi ki...

hiç bitmiyor enerjileri , ne güzel!!!
diğer postları da sabırsızlıkla bekliyorum , uzun zaman oldu...
Sevgiler

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Yapıncak Tracynin kitabını okuyorum. Arkadaşıma diye almıştım ama kendim okumaya karar verdim. Aslında üzüldüm. Bora doğduğunda okuyabilseydim bu kitabı şimdi koltuk köşesinde olmazdım. Tam bana oğluma uygunmuş. Kısmet bir sonrakine.

Yalnız seni çok takdir ettim. 500 küsur sayfa kocaman bir kitap yani enine boyuna kocaman bir şey. O ameliyatın ve 1 yaş bebeğiyle inanılmaz bir iş becermişin tebrikler.

Not en son resimde ne kadar kocamn bir kızmış gibi çıkmış. İnanılmaz bir bebek. Öpüyorum ikinizide.

Rahsan Collyer dedi ki...

Merhaba,

Music together grubunuz ve çalışmalarınızla ilgili yazılarını zevkle okuyor, fotolara da bayılıyorum. Hatta hafiften kıskanıyor bile olabilirim:) Kızım az daha büyük olaydı da biz de katılaydık diyorum içimden.

Bir de, nihayet ben de Tracy Hogg'un tarafından Türkçeye çevrilen kitabını edindim geçen hafta, büyük bir hevesle okumaya başladım bile. Şimdiden bir sürü şey öğrenip, farkında olmadan yaptığım bazı hataların farkına varmaya başladım. Çeviri büyük bir hizmet olmuş Yapıncak, eminim çok anne faydalanacak bu kitaptan. Ellerine, emeklerine sağlık, çok teşekkürler...

Sevgiler...

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Evet Elif, insan yazmadı mı yazmıyor, yazmaya başladı mı durmuyor :)

* Didem, tebriğin için içten teşekkür, ben de hala kitabı elime aldığımda nasıl oldu bu iş diyorum. Yazarken hiç bitmeyecek gibiydi. Keşke çok kişiye faydası dokunsa...

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Rahşan hoşgeldin blogumuza! Sana da çok teşekkürler.

Tracy ilginç bir kadın, dedikleri "nasıl da düşünemedim" dedirtecek şeyler ama işte her şeyi de düşünemiyor insan. Önerileri gerçekten hedefi buluyor. Yeter ki sabır olsun.

Music Together'a gelince, sıfır yaştan itibaren tüm bebeklere/çocuklara açık bir program. 7 aylık bir öğrencim var mesela! Deneyimleri hakkında bilgi almak istersen annesi ile görüştürebilirim. Sevgiler,

Hülya Cinsçiçekçi dedi ki...

tracy'nin kitabını okudum. faydasını da gördüm çok. ellerine sağlık çok akıcı bi çeviri olmuş.

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Hülya, çok teşekkür ederim. Daha doğrusu teşekkürler Tracy'ye!!