29 Ocak 2009 Perşembe

Kayda Değer Bir Gün

Bir buçuk yıldır aksatmadığımız anne-bebek buluşmalarımızı artık evsahibi yönetiminde planlanmış aktivite saatlerine dönüştürdük. Çocuklarımızın yaşlarına yönelik eğlenceli-eğitici programlar planlıyoruz her hafta.


Ada, Borga, Elif Rüya, Melisa, Doğay, Uluç ve anneleri bu hafta Ayben ve Alya'nın misafiriydi. Bana göre son derece başarılı planlanmış bir gündü. Çok eğlendik ve hem büyükler, hem küçükler ilgiyle aktivitelere katıldık. Neler mi yaptık?

- Ayben'in dağıttığı renkli paket süs bantlarından yapılmış ponponlarla çok neşeli bir müzik eşliğinde, yine Ayben'in rehberliğinde dans ettik.


- Sonra Ayben tüm çocuklara tercih ettikleri şekillerden oluşan, iki adet büyük şekille süslenmiş kolyeler (Ada'nın deyimi) dağıttı. Çocuklar şekiller geçirilmiş renkli süs bantlarını boyunlarına astı.

- Dikdörtgen bir yer minderine (aslında bez gerilmiş mukavva idi) üç ayrı büyüklükte kesilmiş bu şekiller (sarı daireler, yeşil aydedeler, kırmızı kalpler, turuncu kareler,vs) karışık şekilde yapıştırılmıştı. Annelere birer çanta dağıtıldı (veya poşet, veya kağıt torba). Ve çocuklar boyunlarında kolye gibi taşıdıkları büyük şekiller ne ise, matın üzerindeki o şekilleri toplayıp annelerinin torbalarına koydular. Görev buydu ve bu harika bir fikirdi!



- Dikdörtgen mattaki şekiller çocuklar tarafından toparlanınca bu sefer, yine -zannedersem- Ayben'in yaptığı üç basamaklı merdivenden çıkarak büyük altıgen parkın içine girdiler. Parkın parmaklıkları yine rengarenk ve boy boy bu şekillerle donanmıştı.


Bu sefer çocuklar yine kendilerine ait şekilleri bu sefer burdan toplayıp, annelerinin çantasına doldurdular. Bu büyük bir heyecandı. Anneler koçluk yapıyor, çocuklar pür dikkat kendi şekillerini arayıp, hızlı şekilde torbalara yerleştirmeye çalışıyorlardı.

- Sonraki aktivitede bu sefer başka bir dikdörtgen mata yerleştirilmiş ve çapraz şekilde birden sekize kadar rakamların yazıldığı büyük renkli dairelerin üzerine basarak sekiz adımı tamamladılar. Tabii rakamları henüz okuyamadıklarından, bunu annelerinin yardımı ile yaptılar. Rakamları tanıdılar, hayatlarındaki belki ilk seksek benzeri oyunu oynadılar.


- Sayıların sonuna gelen ise tünelle karşılaştı. Bu sefer çocuklar sırayla emekleyerek tünelin içinden geçtiler.


Bu grupta en küçüğü 18, en büyüğü 23 aylık yedi çocuk vardı. Aktiviteler bu yaş grubuna tamamen uyan hem eğitici, hem de eğlenceli aktivitelerdi. Ayben'e çok teşekkür ediyoruz!

7 yorum:

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Ayça, biz daha önceden kurulmuş bir grubuz ama arada etkinliklerimizi bizim oyun grubu sitesine de eklemek isterim. Denedim dün beceremedim, galiba şifre almam gerekiyor.

:) sana yazsam daha uygun olacak sanırım.

Sen Gelince dedi ki...

Yapıncak çok güzel şeyler yapıyorsunuz. Çok özeniyorum ben. Zamanı geldiğinde burdan kopya çekeceğimi bilmenizi isterim:)

Adsız dedi ki...

ya bayıldım diyeceğim ama o bile kesmiyor, çok özendim, çok takdir ettim, orda olmak istedim :( en çok da buna üzüldüm. Ama sonuç olarak sizin için çok mutluyum kocaman bir bravo

Deniz

Elif dedi ki...

ne dolu dolu geçti haftanız Yapıncak, imrendim :) beraber de yapalım bir gün...

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Zaten kopya çekilsin diye koyuyorum :) İnsan bu blog dostu deneyimlerinden çok şey öğreniyor. Benim de aktivite kopyası listemde çok güzel şeyler birikmiş durumda :)

* Deniz sağol! Gördün mü akşamüstü çocuklar aktivitesinin heyecanından bizim buluşmayı yazmamışım. Yine gel! Hem de uzuuun süreli :)

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Elif gerçekten aman ne yoğun bir haftaydı. Evet, evet beraber de yapalım!!!

AycA dedi ki...

aaa Yapıncak ben burdaki bana gelen yorumu yeni gördüm galiba..
ben sana bir kullanıcı hesabı açarım yarın istedigin zamanyazabilirsin çok sevinirim
Bu harika bir aktivite olmuş bayıldım..