17 Kasım 2008 Pazartesi

Çiçek Açtı Yaprak Apartmanı!

Apartmandaki üst kat komşumuz bir "dede", ağzında koskoca bir gülücük izliyor bizi. Müzikal buluşmalarımıza gelen-giden heyecanlı aileleri, mintoş minikleri, afacan abileri, ablaları, çıtıpıtı bebecikleri izliyor. "Apartmanımıza can geldi, renk geldi, müzik geldi!!" diyor.

"Çiçek açtı Yaprak apartmanı!"

Music Together, tonla aksilik ve büyük maceralar sonunda mekanına yerleşti, hayatına başladı, güleryüzlü aileleriyle, birbirinden tatlı bebekleriyle, çocuklarıyla tanıştı. Heyecanımı, mutluluğumu anlatamam.

Deneme derslerinin ilk ikisinde Adakızım da vardı. Bir şaşkınlık, tarifsiz. O kendine özel, o en mutlu anı, "nana" anını annesi bir sürü bebekle, çocukla paylaşıyor. Dahası var mı? Nasıl iş bu şimdi?!

Baştaki şaşkınlık ve annesini paylaşma şoku, derslerin sonunda kendini üzüntüye bıraktı. Her giden bebekle yüzü asıldı, akranlarının peşinden gitmeye kalktı.

Programa başladık. Heyecan. Doğru. Hem de kalbi pırpır attıran cinsten. Ama başka bir güzellik daha vardı, bir sürü blog ve internet arkadaşımla tanıştım bu derslerde. İlginçti, belki komik. O kadar yakınsın, hikayelerini biliyorsun, ama derse 5 dakika kala, ya da dahası dersin tam da içinde tanışmışsın, konuşamıyorsun, şarkı söylüyorsun gözlerinin içine bakarak, gülümseyerek. Müzikle tanışmak harikaydı, direk pozitif enerji; ama ettiğimiz -ya da edemediğimiz!- iki laf sohbetin tadı damağımda kaldı. Daha çok buluşmak, görüşmek gerek. Çocukları tanıştırmak...

Bir de haftasonu dersleri kalabalık olacak diye Ada'yı babayla adaya yolladığım için üzüldüm. Oysaki gelmeyenler oldu, haber veren ise sadece iki kişi idi. Of, yazacak çok şey var, ama ben ancak yazmaya ısınıyorum.

Hafifledim, özlediğim şeylere kavuştum artık. Daha çok piyano çalmak, daha çok yazı yazmak -tercüme yazısı değil ama!!!, yürümek amaçsız, hoplamak, şarkı söylemek miniğimle daha da çok...

Geldi o günler, şaştım kaldım.

18 yorum:

pinarbk dedi ki...

Ah o dede ne muzip, ne tatlıdır. Benim de kendisiyle bir maceram var. Bir ara anlatırım sana:))

Cumartesi Ada'yı görseydik, gerçekten çok güzel olurdu. Birdahaki sefere artık.

Perdeleri açık bir yerde zıp zıp dans edeceğimi söyleseler, hayatta inanmazdım.Nasıl da keyifliydi...

Tekrar teşekkürler...

Elif dedi ki...

Derse katılamadığımız için içim içimi yedi sonrasında da , ama karşı tecrübesizliği... En azından tanışmamıza sevindim... Bir dahaki sefere Ada'lı buluşmaya umarım.

Hediye ve Gökçekız dedi ki...

Gönlünce geçireceğin ,özlediğin daha nice güzel günlere;Ada kızınla...
Benden ve Gökçekızımdan kucak dolusu sevgiler.Sağlıcakla kalın..
Music Together programına müsait olduğumuz bir zaman katılmak ,ziyaret etmek isteriz.Senin için de uygun olursa...

İLKAY dedi ki...

Harikasın sen... sana bol enerji, bol vakit ve sağlık diliyorum. Ki böylece daha çok üret ürettikçe mutlu ol, mutlu et. Ellerine ve emeğine sağlık çok hoş bir saatti. Ama senle sohbet için kesinlikle azdı:)
sevgiler

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Pınar insan iyi dejarj oluyor, dersten döndük, Ada bir tarafta ben bir tarafta bir uzun uyku cektik o hoplamalarin ustune! Ben galiba senin o dedeyle hikayeni biliyorum :)

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Sevgili Elif, yazilarima gelen moral ve iyi dilek dolu yorumlarin sahibiyle ve de minik meleğiyle tanışmak harikaydı! Bundan sonra sıra Ada ile Naz'ın tanışmasında.

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Heidye ve Gökçekız biz de sevgilerimizi gönderiyoruz. Bir gün birlikte şarkı söyleriz umarım :)

Yapıncak Gürerk dedi ki...

İlkay yine aydınlık bir mesaj, sağol!
:)
İyi ki geldiniz, ne güzel oldu İrem'le de tanışmak. İlginçtir, kırk yıldır tanışıyormuşuz gibi hissettim seninle karşılaşınca...

AycA dedi ki...

çok keyifliydi Yapıncak .. çok teşekkürler böyle bir keyfi bizlerle paylaştığın için..

Oz dedi ki...

Ankaraya da bekliyoruz!:)

Adsız dedi ki...

Ne guzel haberler bunlar.Herseyin tekrar arzuladigin gibi yoluna girmesi uzaktan takipciniz benide cok mutlu ediyor.Derslerin ne kadar zevkli gectigini tahmin edebilirim, zira katildigimiz deneme dersi tatilimizin en guzel anilari arasindaki yerini koruyor.
Sevgiler,
Aylin(Giray'in annesi)

Tanya's dedi ki...

Yapıncak,

ne güzel haberler..ilkayda okumuştum heyecanla..ne güzel olmuş..bende yetişirim belki;)

Adsız dedi ki...

bende sana sağlık ve bitmek tükenmek bimeyen bir enerji ,bol bol ders,müzik,ada kız diliyorum:)

şebnem dedi ki...

ah tüh çok üzüldüm haftasonu derslerinin tam dolu olmamasına.biz kayıt olana dek kayıtlar dolmuştu,hatta Ayça da kayıt olamamıştı.şimdi okuyunca gelmeyen olduğunu çok üzüldüm !
gene de müthiş bir organizasyon!uzun soluklu olmasını dilerim.programımızı bir ayarlayabilirsek Keremle derslere katılacağız sevgiler Şebnem

Damla dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum. Mutlaka bir şeyler organize edip çocukları biraraya getirmeliyiz. Blog yazarları, okurları ve saygıdeğer yorumcuları...

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Ayça tesekkur ederim! Sizin de katılımınız harikaydı :)

* Özlem bu iş kurma işi zor bir iş :) Her şey yolunda giderse, neden olmasın? Belki Eylül'e...?

* Aylin ve sevgili Giray! İlginçtir, desteğinizi hep yanımda hissettim, iyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyorum. En kısa zamanda burda tekrar görüşebilmek dileğiyle...

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Sevgili Tanya, gel...bir dersimizin ışığı ol :) biliyor musun, bir de "havai fişek" şarkımız var :)))

* Güldem, iyi dileklerin için teşekkürler

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Şebnem ben de üzüldüm, gerçi gereğinden fazla kayıt almıştım yine normal sayımızda olduk ama gelemeyenlere yazık oldu. Ayça'nın gelişi bir rastlantı, anlatır sana.

Kerem'le seni bekliyoruz! En azından tanışmaya, ya da izlemeye. Sevgiler,

* Kitubi haklısın, bu deneme derslerinde en azından birçok anne-çocuk tanışmış olduk. Umarım devamı gelir.