17 Ekim 2008 Cuma

Nana, Nr.2


Bu kapıyı yumruklama faslı çok olmaya başladı. Aslında yumruklamıyor garibim, mırıltılar çıkararak kaşıyor sadece. Ama cevap gelmezse vay halimize.

Ada'yı derslere almıyorum. İki nedenle, birincisi -tabii ki- profesyonel bir durum olmayacağından. İkincisi ise, küçük öğrenciler Ada'yı, Ada o minik abla ve abileri görünce başka bir dünyaya geçiş yapabiliyorlar. Aniden. Tek kişiye zor piyanoyu, dört elle çalmaya çalışıyorlar. Sahne görülmeye, coşku hissedilmeye değer ama geçelim...

Zengin olursam en büyük hayalim kendi ellerimle bir paparazi tutmak, Adakızım'ın ve onun yanında bizlerin kaçak fotolarını çeksin diye. Kaydedemediğim her ana ağlamak istiyorum çünkü...

Dün de öyle oldu, akşamüstü bir minik derste, pımlatıyoruz, tınlatıyoruz, siyah tuşların üstünde kedi yürüyüşü yapıyoruz yandan yandan, notadaki resimlerden hikaye yaratmaya çalışıyoruz çaldığımız melodiye. İlgi üst sınırda, keyfimiz yerinde. Birden o kaşıntı kapıda. Mmmh, mmh sesi eşliğinde. Ah diyorum kapıyı açıp yanaklara yapışsam, sonra kapatsam. Olmaz. Kaşıntı sertleşiyor. Diyorum nerde bu Sultan abla?

Piyanodaki minik heyecanlanıyor, istiyor ki Ada gelsin, bir kedi de o olsun tuşlarda. Kaş kaldırıyorum tatlı-sert. Olmaz.

Yahu kaşıntı büyüyor, pat pat şaplak oluyor, abla nerde kalıyor, abla geliyor, kaşıntı çığlık oluyor, çığlığa sesler karışıyor, "nana", naa-naaa" ...!

Stüdyoyu evin dışına kaydırma vakti mi, yoksa park saatini ders saatine çekme vakti mi geldi acaba? Bu "nana" tutkusu fazla olmaya başladı!

7 yorum:

pinarbk dedi ki...

Annesi, müzik Ada'yı çağırıyor, Ada müziğe koşuyor...

Elif dedi ki...

dayanamıyor Ada, ne yapsın genlerde var :)"naaa-naa" da süpermiş...

Primarima dedi ki...

Tatlı tombiş ya :) bu arada Piyanoya şimdiden çok yakışıyor Ada.

Adsız dedi ki...

ne güzel resim! bunu ben çekmedim ama...

Yapıncak Gürerk dedi ki...

**Sevgili Pınar, Elif ve Ebru,
Ben de "hafif" bir ilgi seZinliyorum doğrusu. Bakacağız, göreceğiz, müzikte zorlama olmaz, bakacağız göreceğiz.

**ceyd, sana rakip geliyor Sultan çekti o fotoyu.

Adsız dedi ki...

vallah aferin Sultan'a, çok güzel resim...

Nurdan Gencturk dedi ki...

Ada'nın hayatından nana hiç eksik olmaz inşallah. Nannasız hayat neye yarar ki? Ada'da hayatın keyfini sürmesini biliyor :))