13 Ekim 2008 Pazartesi

Na Na

Belli oldu. Ada müziğe "nana" diyor.

Üç kişilik bir ekibiz. Zaman kıtkını şarkıcı anne, kızılderili edalı absolute kulak Türkmen abla ve titrek göbekli müzik canavarı prenses Ada.

Heyecan büyük, Music Together'a bir ay kalmış. Parçaları öğrenmek, gerekenleri Türkçeleştirmek, her birinin müzikal anlamda eğitici ögelerini ele alıp farklı alıştırma oyunları hazırlamak, her birine ne enstürman uyar ve ne tip aktivitelerle desteklenebilir karar vermek gerek. (Of, nefesim yetmedi) İş çok.

Ama eğlence de çok!

Tek tek anlatmayayım, sürer de sürer. Hem o laf vardır ya "anlatılmaz, yaşanır". Onun için susmak gerek. Amaaa...

Bunu anlatmadan geçemem: Ada artık tüm şarkıları biliyor!
Hmm bir yaşında çocuk, nerden bilecek deyip kaşınızı gözünüzü kaldırmayın. Biliyor, çünkü şarkı isteğinde bulunuyor!

Meselaa...Nedense tuvalette otururken,
open-and-shut-it'i istiyor. Hareket şu "nana" deyip, koca gözlerini açıp, pembecik dudaklarını bir yuvarlayıp, bir büzerek, kafasını konuşuyor gibi dilini anlatıyor gibi yaparak, sessizce şarkısını söylüyor! Çünkü...evet open-and-shut-it şarkısının ilk mısrası ikinci tekrarda, "sessiz" söyleniyor. Ada da bu işi çok seviyor! Sonra ille anne de yapsın. Yapıyoruz. O arada çişler kakalar da yapılıyor tabii. Çişler arada hala alta da yapılıyor ama olsun.

Sonra... Sonra bir bakıyorum eller kafasının tepesine pıt pıt yapıyor. Ritmik. Ablayla birbirimize bakıyoruz, ding-a-ding! Başlıyoruz söylemeye, abla benden şarkıcı, inanamıyorum, ekip iyi diyorum. Bunu da nedense genelde yemekte yapıyor, elindeki yemek parçalarının böylelikle daha rahat kafasına bulaşabileceğini düşündüğünden sanırım!

Şimdi ise "oooo, Aaa-daaa, Ada'ymış adıııı" şarkısındaki -ki bu aslen güzel bir kızılderili şarkısı, türkçesinde biz isim şarkısı yaptık- ooo'lardaki çılgın el hareketlerini öğrenmiş durumda. İki kulağının yanından
wiggle wiggle yapıyor; deli deli hareketi! Ada bunları yaptığı anda ablayla ben başlıyoruz kurulu saat gibi, şarkıya ve dansa: Oooo, Aaa-daaa, Ada'ymış adııı... Ada mest.

Amaaa... bir de kriz anı geliyor ki; sormayın. Mutfağa mama diye can hıraş tırmanışına benzedi. Nana'sı geldiğinde de müzik setine atlıyor, dolabı yumruklamaya başlıyor, nana nana diye. O zaman işte açıyoruz CD'yi başlıyoruz hep birlikte nana yapıp, danslar etmeye.

Bebeğim uyuyor, uyansa da iki nana yapsak.

7 yorum:

İLKAY dedi ki...

süpersiniz. süpersin ada:)))
ama sevgili yapıncak biz nasıl katılabiliriz sizin bu music together etkinliğinize? biraz bilgi?
sevgiler

Yapıncak Gürerk dedi ki...

İlkay şu an senin blogu okuyordum, senden mesaj geldi. Yorumlarımı yazacağım ama umarım geçicidir dileklerine katılıyorum.

Music Together'a gelince, harika bir aile-müzik etkinliği, lisansını aldığım bir program, 2.5 ay sürecek ilk dönem 17 Kasım'da başlıyor.

Burdan kayıtlar açıldığı anda duyurusunu yapacağım. Bir liste oluşmaya başladı bile. Sadece 4 saat açmayı planlıyorum çünkü ilk dönem.

pinarbk dedi ki...

Harikasınız yapıncak. Ekibin tanıtım yazısına bayıldım:)))

Ada'nın genlerinde var müzik. Sevmemesi çok zor...

Primarima dedi ki...

Evet yapıncak;bende bu music together hakkında bilgi almak istiyordum ne zamandır sizden.Yazdıklarınızı okuyorum ilgimi çekiyorlar.Ama tam olarak bilgi sahibi değilim.Duyurunuzu ve daha geniş bilgileri bende bekliyor olacağım.
Sevgiler.

KEO dedi ki...

Ee annesinin kızı işte ne güzel! Bizimki de pek meraklı müziğe ama bizim evin imkanları dahilinde:)Bu arada o oluşmaya başlayan listede biz de varız di mi?Yoksa da ekler misin?Öptük müzikçi anne kızı...

AycA dedi ki...

:) süpersiniz ..

Cakil's Mom! dedi ki...

yapıncak, biz de varız music together'da, ben ada'yla çakılı karşılıklı düşünebiliyorum :))))"şaka mı şeker mi" sorusunu, "music mi mama mı" şeklinde sürekli tekrar ederler :)))