6 Ekim 2008 Pazartesi

Bir Bayram Böyle Geçti

Blog blog olalı böyle tatil görmemişti. Yazacak çok şey vardı, ama vakit?

Huyumuzdur, bu bayram da şehrimizin nöbetini tuttuk. Huyumuzdur, bundan şikayetçi olmadık. Hep beraberdik, mutluyduk; bayram bitti, yorgun düştük, yığıldık.


Güzel geçti aslında. Kalbimden geçen, miniğime cicilerini giydirip, kapı kapı sevenlerinin gününü aydınlatmaktı. Güzel insanlardan bayram coşkusu almak. Bayram havası koklamak hep birlikte.

Kıyamadık miniğime.


İlk gün İstinye'den başlayıp, Bakırköy'de bitecek sahil ve sahilüstü çizgide yaptığımız tam altı ziyarete taşıyamadık miniğimi. Ama ikinci gün kendi kıtamızdaki teyzelerimize hep birlikte gidebildik. Ne iyi oldu! Ada'nın saçtığı gençlik ışığı nasıl da parlatıyor gözlerini. Evlerine, odalarına tazelik geliyor. Öyle diyorlar... Ada da yaşlıları çok seviyor, başka bir huzur geliyor pırpır kalbine, onlarla şakalaşıyor, ciddi suratı hafiften gevşeyiveriyor. Bu ziyaretleri çok seviyorum.

Üçüncü gün aile saaddeti yaptık. Parkta. Aman ne güzeldi! Ceyda'nın fotoğraflarıyla güzel anlar kayda da geçmiş oldu. Bir gece önce de Ceyda karnımıza bayram ettirmişti. Karideslisinden! Mmm.

Sonrasında bol bol misafir ağırladık. Güldük oynadık. Küçükken pek bir kaçtığım bayram ritüellerinden Ada'nın zevk almasını, bu ritüellere kızımın değer vermesini istiyorum. Bu sene pek farkında olmadı haliyle. Gelecek bayramları merak ediyorum.

Geç oldu biliyorum ama kutlu mutlu olsun herkese.

Bunca şey arasında nasıl oldu bilmiyorum, Tracy'de Beşinci Bölüm de bitti! Galiba boş olduğum her an -ama gerçekten her an!- masa başındaydım. Hafif isyan konusu olmaya başladı evde, ama yapacak bir şey yok, çalışmaya devam...

14 yorum:

huysuz dedi ki...

çok çok güzel fotoğraflar... içim açıldı :)

pinarbk dedi ki...

harika fotoğraflar bunlar Yapıncak...

Gülfer dedi ki...

Ne tatlı bir bayram olmuş! Fotograflardan belli :-)

dgül dedi ki...

Nice nice mutlu, sağlıklı bayramlarınız olsun birlikte, umudunuz, neşeniz hep bol olsun...
Tüm caydırabilici hazır bahanelere rağmen, azimle çalışmayı ve üretmeyi yeğleyebilmen karşısında yine saygıyla eğiliyorum sevgili Yapıncak.
Güzeller güzelini öpüyorum taa buralardan müsaadenle, minicik, incitmeden, azıcık...

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Huysuz, Pınar ve Gülfer, haklısınız harika bir gündü ve evet Ceyda2nın ellerine sağlık biz de fotolara bayıldık!

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Sevgili dgül, iyi dileklerin için teşekkürler. İsteğin de bekletilmeden yerine getirildi bile :)

Ayrıca bugünüme moral kattın güzel sözlerinle, sağol.

Primarima dedi ki...

İnsanın bu fotoğraflara bakarken gözleri kamaşıyor,fazlasıyla ışık fazlasıyla mutluluk saçıyorlar çünkü.Bu mutluluk anları her daim sizinle olsun ışığınızda sadece bu fotolara bakanların değil tüm insanların gözlerini kamaştırsın:)
Minik Adaya sevgiler...

hayal dedi ki...

Yapıncak, grup sayfasında da sordum gerçi, Baby Whisperer'ı nasıl Türkçeleştirdin? Ben de bu sıra merak saldım okuyup duruyorum ama bir türlü bitmiyor :( Toddler bitti, şimdi birinci kitaba geçtim (Sanırım sen bunu çeviriyorsun) Dili bana biraz ağır geldi ne bileyim çok yavaş ilerliyorum. Bir an evvel türkçesi çıksa da onu okusak :)

KEO dedi ki...

harika bir aile tablosu! kızıyla annesinin koklaştığı fotoğrafa bayıldım süpersiniz:)

Yapıncak Gürerk dedi ki...

**Ebru neler yazmışsın böyle, ne güzel şeyler görmüşsün o fotoğraflarda.

**Yakında burda bir anket koyayım diyorum Aybala. Bu işin içinden çıkmak zor. İyi kafa patlatmak gerekiyor.

Toddler'ı yeni ısmarladım. Nasıl? Umarım iyi bir şeyler vardır içinde, merak ediyorum.

Eren Derin dedi ki...

Harika fotograflar gercekten. Ada'da bayram sekeri gibi aranizda ;))

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Özgür'cüğüm bu foto işi bir sanat. Çekenin eline sağlık.

Dediğin resim benim de çok hoşuma gitti, bakıp duruyorum hepsine zaten. Malum bu bloglarda fotoğrafçı biz olduğumuz için, anne-bebek resimleri az oluyor. Her anne-bebek resminin de dolayısıyla başka bir değeri oluyor.

Yapıncak Gürerk dedi ki...

*Yerim ben o bayram şekerimi!
Burdan Eren Derin şekerinin de doğumgününü kutluyoruz bir kez daha!

hayal dedi ki...

Ben (aslinda ters olmus biraz) toddlerdan basladim okumaya.. Kadinin sistemini cozemedim tam cunku ilk kitapa dayali gidiyor. Ama cok faydali yerler var, ilk kitabi okuyunca tekrar toddlera donecegim. Onemli yerleri isaretledim, ozetlemeyi dusunuyorum. Unutmamam gereken seyler var.. mesela.. never bring a gift home, you are the gift gibi.. eve artık elim kolum dolu gelmemeye dikkat ediyorum