1 Eylül 2008 Pazartesi

Kriz

Bir şeyler ters gitti mi, gidiyor...

Bugün yeni yardımcımızla tanışacaktık. Artık bir lüks değil, bir muhtaç olma durumu söz konusu. Baba işe gidiyor, ben ve Ada'cığım evdeyiz. Ama onu kaldıramadığım için durumumuz vahim. Ne tuvalete götürebiliyorum, ne yatırabiliyorum. Ne kriz durumunda sakinleştirebiliyorum. Elim kolum bağlı derler ya, tam da öyle.

Gelmedi.
Ulaşamıyorum.
Bilmiyorum.

Neden böyle yapıyorlar anlaşılır gibi değil. Gelemeyecekleri durumda en azından neden haber verip aramıyorlar kafam almıyor. Şu an Fethi içerde, Ada'yı yatırmaya çalışıyor. Ada ise bir şeyleri hissetmiş gibi, kırk yıllık yatağını tatilden sonra yadırgadığı için uyuyamıyor.

Elbet düzelecek ama nasıl, ne şekilde?

11 yorum:

defneyleyasamak dedi ki...

Ah Yapıncak ya, 10 gün önce aynı soruları ben soruyordum. Neden iş ahlakı denen şey bazılarında hiçbir zaman varolmaz ki?

annecik dedi ki...

yaradan anlaşabileceğin ve gerçekden yükünü hafiflatecek bir insan karşına çıkarsın tabi iş sorumluluğu olan

Adsız dedi ki...

Yapıncak
Yakınında, aileden filan birini yardıma çağırsan geçici bir süreliğine.Vallahi bebeğim olmasa ben geleceğim yanına, çaresizliği bende yaşadığım için çok iyi biliyorum.
Çağlayan & Ayça

funda dedi ki...

Geçicek bu günler de , birazcık daha sabır.. Sonra dönüp baktığında gülümsiyceksin bile..Kuzun yanında ya gerisi boş..

Gökşen dedi ki...

bence biz bir kulüp kuralım: "bakıcı/bakıcı adayları tarafından ti'ye alınmayan anneler kulübü" :)

Elif dedi ki...

Az önce Defne'lerin sitesinde okudum ayrılan bakıcı olayın şimdi senden başka bir hikaye...
Evine kabul ederken bir olay, çalıştırıken bir olay, giderlerken başka...
Hepimize sabır diliyorum Yapıncak...

Mine dedi ki...

Yapincakcim gercekten cok uzuldum. Ben de diger yorum yazan arkadaslar gibi bir anne olarak cok iyi anliyorum durumunu. Cok kiziyorum bu is ahlaki eksikligine, bozukluguna. Millet sonra issizlikten dert yanmasin. Calismiyor iste insanlar dogru durust! Duzgun calisana, ahlakli calisana is hep var. Cok sinirlendim simdi senin bu kadina. Eh boyle kotu bir baslangictan sonra artik calismak ister misin O'nunla? acaba kotu bir sey mi geldi kadinin basina?! COK kolay gelsin, dusuncelerim daima seninle.

Adsız dedi ki...

16 ayımızda şu güne kadar 1 kere yardımcım oldu ve bir daha da olmadı:) neden acaba:) paralanıyorum,perişanım ama tek başıma bakıyorum,anaokuluna kadar böyle,bir aksilik olmazsa ama çalışan ve sağlığı hassas olan anneler için kesin bir klüp kuralım derim.:)

hayal dedi ki...

Ben de bir arkadasimla birlikte yardimci ariyorum su an, ayni sorulari biz de soruyorduk basta (mesela yarin gelirim gorusuruz deyip, gelmeyince, bir haber verilemez mi diye falan) ama artik biraktik sormayi.
Zira is ahlaki da aile terbiyesi, egitim, genetik gibi faktorlerin sonucu olup, onlarda bu faktorler olsaydi vasifsiz cocuk bakicisi degil belki ne bileyim baska bir yerde olurlardi. Ki bunlarin vasiflilarini zaten yanina girdikleri aile yillarca birakmadigindan biz bulamiyoruz oylelerini :(

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Ne kadar benzer deneyimleri yaşamışız hep birlikte, ne kadar halden anlıyoruz ve bazen ne kadar çaresiz -ve de kızgın- olabiliyoruz.

Hayal sen son noktayı koymuşsun!

burcu dedi ki...

Yapıncak umarım her şey istediğin gibi olur ve ennn kısa sürede yoluna girer. Gerçekten zor günler geçirdin, inşallah tüm sıkıntıların bir an önce geride kalır.