3 Eylül 2008 Çarşamba

İlk Aşk

İşte öyle bir ilişki. Babasına aşık!

Bir "baba" deyişi var, o "baba" duygularının ne boyutta olduğuna en büyük kanıt. Nasıl sevgi kokar bir kelime. Nasıl değer taşar o kelimeden. Şaşmamak elde değil.


Ada henüz "anne" demedi. Dedi evet biri ameliyat dönüşü, o krizli kavuşma anında, gözünden boncuk boncuk yaşlar dökülürken, biri de Ankara'ya dönerken. Büyük olaylara denk gelmesinin tesadüf olduğunu düşünüyorum.

"Anne"yi geçelim zaten. O aşka gelelim. Babaları kızların ilk aşkıdır derler ya. Doğru işte, görüyorum. Gayet açık ve net.

Biz birlikteyken sorun yok, biz de aşk yaşıyoruz hatta, anne-kız aşkı. Ama ne zaman ki baba geliyor -zaten gelmesiyle tiz bir çığlık, en aydınlık gülümseme ve en hakiki heyecan ürpertisi apaçık dökülüyor ortalığa- eller kollar "anne"den kaçıp "baba"yla kavuşuyor. "Baba"nın kucağı "anne" kucağından bir anda daha sıcak geliyor.

Anne hem seviniyor, hem üzülüyor bu duruma. Üzülüyor yanlış kelime, ama şaşakalıyor işte elinde değil...


Ada bugünlerde mutsuz bir bebek. Doğa -ve sokak- çocukluğundan sonra, apartman çocukluğu yaramadı miniğime. Komün hayattan sonra, çekirdek aile hayatı da çekici gelmedi anlaşılan. Bir yandan hayatındaki çifte değişiklikler, bir yandan damağını zorlayan ekşi acılar... Zor bir zaman geçiriyor minik kızım. Öyle zor ki, bazen baba kucağı bile sakinleşmesine yetmiyor...

14 yorum:

Adsız dedi ki...

Ada cok tatli,tam bir bebek...Insanin sarilip opesi geliyor.

Sevgi ile kalin,

Emos

pinarbk dedi ki...

Duru'nun da babasına bir bakışı var, ne kadar uğraşsam, öyle bakamam...Babayı resmen eritip bitiriyor...
Ada ile babası yanyana ne kadar benzer görünüyorlar bu resimde. Daha önce fark etmememiştim.

Gülfer dedi ki...

Defdef'in annesi de benzer birşeyler yazmış Yapıncak. Ona da yazdım aynı şeyi. Kakalar çişler annelere, öpücük gülücükler babalara! Haksızlık bu :-P

Şaka bir yana Ada çok tatlı görünüyor babasının kucağında, herzamanki gibi. Allah ailecek mutluluğunuzu daim etsin.

defneyleyasamak dedi ki...

Ne zamana kadar biz arka fonda kalmaya devam edeceğiz bi bilsem :)

Hediye ve Gökçekız dedi ki...

Baba kız ilşkisi gerçekten çok farklı oluyor ,bunu yaşayınca daha iyi anladım.Aynı tepkiler de Gökçekızda var..Seyretmek bana heyecan ve mutluluk veriyor...Babalarıyla güzel ilişkileri olan kızlar bence dünyanın en şanslı insanları.Anneleri de yabana atmamak lazım diye de düşünüyorum:))))

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Baba-kız aşkı kendimden ve kardeşimden bildiğim kadarıyla sonsuza kadar sürüyor:)) Anne sevgisi bambaşka, yeri doldurulamaz ama babalarla kızlarının ilişkileri de anlatılamaz herhalde..

Güzeller güzeli Ada'ya öpücükler, sımsıcak sevgiler....

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Baba-kız aşkı kendimden ve kardeşimden bildiğim kadarıyla sonsuza kadar sürüyor:)) Anne sevgisi bambaşka, yeri doldurulamaz ama babalarla kızlarının ilişkileri de anlatılamaz herhalde..

Güzeller güzeli Ada'ya öpücükler, sımsıcak sevgiler....

Adsız dedi ki...

yapıncak,ne tatlı bir kız böyle,öptümm onu bol bol:)

Girls On Blog dedi ki...

Oradan oraya gezerken sizi buldum. Bebeginize bin kere masallah....cokk tatli bi minik:) Size de sonsuz saglikli gunler dilerim.:)

Elif dedi ki...

evet dün Defne'nin annesi yazıd bugün sen...
Acaba Naz henüz 1 yaşını doldurdu o yüzden mi henüz bana düşkün? Tabi bu ani sevinç gösterileri ve tiz çığlıklar çok benzer sanırımaynı yolda ilerliyoruz. 1 gün arayla senin sayende önümüzdeki 2 ayı, Defne'nin annesi sayesinde de 1 sene sonrası canlandı gözlerimde... Alıştırayım en iyisi ben kendimi :)
sevgiler çekirdek aileye...

siyap dedi ki...

kızlar hep böyle mi? bizimki de babası geldi mi tamam,bayılıyor ona.onun kucağında çok kaldığı zaman beni de hemen istiyor ama büyüdükçe daha da bağlanacak biliyorum ben :))

HülyArda dedi ki...

yapıncak,

bu kızın yanaklarını sıkmak geldi içimden nasıl yanaklar onlar öyle tombik tombik, pamuk pamuk ya... babaları daha az gördüklerinden midir nedir bilmem ama Arda da babasına çok düşkün babası geldi mi beni görmez asla ikimizi yanyana koysan ona gider yani o derece bilmem valla niye böyleler. Babalar pek kıyamayıp dur sus demediklerinden de olabilir belki...
sevgiler...

Yapıncak Gürerk dedi ki...

**Emos sagol!

**Evet Pınar, ilk doğduğunda tam babasıydı. Ama şimdi ben kimseye benzetemiyorum.

**Gülfer,ne doğru teşhis!

**Tuba, bu aralar aynı şeylere takılmış durumdayız, farkında mısın?

Yapıncak Gürerk dedi ki...

**Hediye, son cümleni daha çok sevdim :)

**Rapunzel, evet dönüp kendimize baktığımızda aslında şaşmamamız gerekiyor.

**Güldem,bizden de Poyraz'a öpücükler!

**g-o-b, hoşgeldiniz, yine bekleriz!

**Elif bu günlerin tadını çıkar bence!

**siyap, hazırlıklı ol :)

**hülya, haklısın, belki de babaların farklı tavırlarının davet ettiği bir duygu bu.