6 Ağustos 2008 Çarşamba

Küçük Ada Tatilde

Deli bir yaz tatili geçiriyor. İstanbul'da olsaydık, bir hafta izinler kullanıp, klasik bir deniz kenarı tatil köyü yapacaktık herhalde -ondan da şüpheliydim ya. Oysa bu karasal Ankara'da Ada'nın en sulusal tatili geçirdiğinden eminim. Her gün havuza girdi mesela, çıkmamacasına. Çimlerin üstünde yaşadı. Börtü böcekle tanıştı, çiçekleri kokladı -ve tattı. Ve de ağacından meyvalar kopardı, yedi. Bolu Dağı'ndan da yüksek noktada temiz havanın tadını çıkardı. Bundan güzeli var mı?

İşte böyle günler geçiriyor Adakız. Belki anne kucağında değil, ama çoook büyük bir sevgi çemberinde. Ve yüzünden anladığım kadarıyla da bundan çok hoşnut. Daha sık gelmek gerek buralara, anneanne-dede ziyaretine, ameliyat sebebiyle filan değil, basbayağı tatile Ankara'ya gidiyoruz diyerek. Neden olmasın?

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Yerim ben senin o göbişini.Maşallah sana...

dgül dedi ki...

Sevgili Yapıncak, Oya'cıgımın yazılarından gördüm adını ve son bir haftadır girip cıkıp (yer yer gözler fazlaca sulanıp, okumayı erteleyerek...) okudum yazılarını. Gec oldu seni tanımam belki, önceden de "gecmis olacak" diyebilmeyi isterdim sana, ama ne mutlu ki "gecmis" artık, en zorları gecmis, yalnızca biraz daha sabır gerek ki, onu da sana sağlayacak dünya güzeli bir "Ada"n var masallah, bir anne olarak biliyorum onların ne kadar zorda da olsan, ne kadar caresiz de hissetsen, her ilactan daha mucizevi bir etki yaptığını bize, inan hic dokunmasan bile ona, aranızda o eşsiz enerji alışverişi hiç eksilmeden devam edecektir her zaman. Yaşamda bardağın hep dolu tarafını görebilen biri olduğun her cümlenden anlaşılıyor zaten, seni tanıdığıma çok memnun oldum Yapıncak...

Yaşamın kıyısında dedi ki...

Bloglar arası gezerken yazılarınıza takıldım. Ve size geçmiş olsun demeden geçemedim.
Bir yakınımın da aynı rahatsızlığı olduğundan yaşadıklarınızı daha iyi anladım.
Şimdi iyi olmanıza sevindim ve daha iyi olacağınıza eminim. Böyle tatlı ve sevimli bir güzelin annesi olmak buna yeterli bir sebep.
Allah sevenlerinizle beraber uzun ve mutlu bir yaşam sunsun size.

sühendan dedi ki...

Bende size bol bol geçmiş olsun diyorum.İnş. hayırlısıyla sağlığınıza kavuşursunuz.Kızınızı kucağınıza aldığınız yazılarınızı da okuruz.
Maşallah çok tatlı bir kızınız var.Allah sağlıklı ve sıhhatli bir şekilde ailenizle ve sevdiklerinizle uzun ömürler geçirmenizi nasip etsin.

Gülfer dedi ki...

Şirine Ada! Yerim seni ben :-)

Ne kadar da şanslı Adakız. Sevdikleriyle beraber yeşiller içinde bir tatil. Bundan iyisi Şamda kayısı :-)

Yapıncak Gürerk dedi ki...

**Zeynep ye de biraz küçülsün :)

**Sevgili dgül,

Ne güzel yazmışsın. Gerçekten Ada'nın verdiği güçle bugünleri buldum. Ben de seninle tanıştığıma çok memnun oldum.

**yaşamınkıyısında,

Ben de iade-i ziyarte yaptım. Ve çok duygusal, çok incelikli bir ruhla karşılaştım. Yine beklerim.

**Sühendan hoşgeldin,iyi dileklerin için teşekkür ederiz.

**Gülfer'ciğim gerçekten ilaç gibi geldi bu tatil Ada'ya.

Unknown dedi ki...

Adakiz tam yemelik Allah'im. Bu ne bu? Pilic cevirme bu.
Allah seni kizina, kizini sana bagislasin Yapincak.

Adsız dedi ki...

Eeeeevet! Son havuzda oturan resimde, saclarının sarılığı ortada. Bu kızı yiyeceğim hatur hutur...