20 Ağustos 2008 Çarşamba

Geziyoruz

Bloglara bakıyorum da, anneler yolda, bebeler sırtta. Tüm anneler-bebekler-arada babalar, hepsi yurdumun bir güzel köşesinde; ya dağların tepesinde, ya denizlerin derininde...

Ama işte, biz de geziyoruz Ada'yla birlikte.

Çınarın gölgesinden, anneannenin koynuna; kayısının dibinden, güneşin alnına... Uzun yolculuklar da yapıyoruz hem; bahçeden yatak odasına, beyaz odadan büyükannenin kartal yuvasına! Tabana kuvvet hem de. Şimdi merdivenlere dadandık mesela. Küçücük tombul teyzeler gibi Adakız. Ama onlar gibi her basamağa tek ayak-diğeri yanına-dinlen yapmıyor. Her basamağı tek adımla çıkıyor mintoş. Bir sağ, bir sol. Küçücük bedene dev adımlar yani.

Eğleniyoruz.


Ada katlararası ve bahçedeki rüzgarlı-güneşli-gölgeli-kuytu köşeler arası gezedursun, annesi de kendi çapında gezintilere çıkıyor. Kah internette, kah tarihte. Tarihte diyorum çünkü bugünlerin heyecanı tam da bu. Bakalım nasıl becerip de açacağız? olan Salon Sanat'ta vermeyi planladığım iki dersin aylık programlarını çıkartıyorum. "Resimlerdeki Melodiler" ve "Müzik Tarihine Yolculuk" seminerleri. Biliyorum adlar pek romantik, ama pek teknik olmasını kim istiyor ki?

İsteğim planlı programlı olup, her hafta ne işlenecek, sohbetler ne konuda olacak, hangi resim örnekleri izlenecek, hangi müzik eserleri dinlenecek önden belirlemek. Yazdıkça heyecanlanıyor, yazdıkça sabırsızlanıp, birilerini karşıma oturtup anlatmak istiyorum. Hocanımlık damarlarıma işlemiş... Ders vermeyi özlüyorum.

Az kaldı işte. Bitiyor tatil. İstanbul kollarını açmış, bizi bekliyor. İşler dizi dizi önümde. Kalbim sabırsızca çarpıyor.

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Kolay gelsin Yapıncak, Ada Kız'a maaşallah tombiş poposunu tek seferde kaldırıyor desene...Daha ne gezmeler yapacaksınız, sen hele bir iyileş...İstanbul'da yoğun bir tempo seni bekliyor.
Sevgiler
Hülya

Cakil's Mom! dedi ki...

yapıncak, eğitimlerin isimlerine bayıldım. senin iyileşmişve güçlenmiş sesine de. adakızın enerjisine maşallah. Sadece tam tersi olur sanırken herkes, nasıl da sarmalıyor çocuklarımız bizi.
Şu eğitimlere bizi de katsana, eylül ekim hazan... romantizim tadı geliyor dilime :))

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Hadi artık show başlasın Yapıncak. Gel İstanbul senin faaliyetlerini dörtgözle bekliyor.

Bu arada Ada'da sana bu sene doymuş oldu, senin gibi kafası hiperaktif olan biri ameliyat olmasaydı nasıl oturup dinlenecekti. Bak şimdi dipdipe koyun koyuna geçiriyorsunuz yazı.

pinarbk dedi ki...

Yepyeni heyecanların sesi taşıyor, bana geliyor, iyi oluyorum.

İsimler romantik, seminerler eminim ki harika olacak...