23 Ağustos 2008 Cumartesi

Big Chef's

Eh bravo!

Çok sevdiğin öğrencinin nikahına gitme, kalk mideni bayram ettirmeye git. Bayram da gerçek bayram ama. İki aydır evdeyim. Hep dışardayım da...hiç dışarı çıkmamışım. Tamam, civardaki tüm teyzelere sabah kahvesine gittim sırayla, sonra minik Mintoş'umla elele araba gezmeleri de yaptık. Ve dahi, gündüz gece bahçede çıplak ayakla da dolaştım. Ama işte lokaldim.


Bu gece sınırları aştım.


Sağolsun Fethi Paşa. O zaman dedi, kalk götüreyim seni oraya. Orası Minasera'da, bizim buralara yeni açılmış bir alışveriş merkezi, çoğu yemekçi! Aman ne güzel. Bir gittik, gerçekten bir sürü restoran, cafe, sıra sıra. Ama... Boş! Bomboş. Anlamadım An
kara mı boş, milletin cebi mi boş.

Boş restoranları sevmem, yemeklerinin tazeliğinden korkarım, ayrıca canım da sıkılır, iki insan görmeyeceksem, ben ne anladım o yemekten. Hadi yanında dünya deryası, tatlı dilli, hoş sohbetli birileri olur ne ala. Ama iki lafı biraraya zor getiren bir çift olarak bize insan gerek, insan. Hiç değilse, onu bunu dilimize dolar, iki kelime çıkartırız öylesine.

En dolu yer, yine bizim gitmeyi planladığımız yerdi. Big Chef's. Istanbul, New York karışımı bir mekan. Artık pek alışık olmaya başladıklarımızdan. Ama sanki daha özel, daha özenli, daha düşünülmüş. Hoşuma gitti. Neler? Tamam ilk olarak lezzetli yemekleri, hızlı servisi. Ama mesela menüsü. İki kere hoşuma gitti, biri menü kitapçığının tasarımı, diğeri de menüdeki yemeklerin, içeceklerin, tadımlıkların, keyifliklerin bolluğu. tsrm12.com'un marifetiymiş, Ustaca! İki link de görülesi, okun
ası, süzülesi linkler, tıklamanızı öneririm.

Yemekleri sevdik, mmm, iyi de yedik. Ama aklımda ve damağımda kalan kapanıştaki lezzetli mi lezzetli waffle oldu galiba. Yeme de yanında yatlık bir durumdu. Yedim.

Ben süslü tabaklar severim. Özenli sofralar sonra. Ama yemekte gözümü de doyurmak isterim, yani hem bol olacak, hem süslü, biraz görgüsüz usülü. E n'apalım?

Tuttu, iki aylık restoran yemeği orucumun açılışı heybetli oldu. Haa, bir de güzel içtim, sefam olsun. İlk dışarı çıkma bayramım kutlu olsun!

7 yorum:

amber dedi ki...

Yapincakcim, ilk gece gezmen kutlu olsun, afiyet seker olsun :). NY sanki gozunde tutuyor yaniliyor muyum? Umarim en kisa zamanda bir gezi yapabilirsin. Biz NY'ta 6 sene yasadik. Buralar cok guzel amma itiraf ediyorum sehir havasini ozledim. Bu arada bizde ailecek bol ve suslu yemekleri severiz. Vallahi gorgusuz diyenler halt etmis demeden edemiycem :)

DURU'NUN SAYFASI dedi ki...

Hıımmmm waffle harika görünüyor. Afiyet olsun:)

Adsız dedi ki...

Merhaba Yapıncak
Ankara boşaldı evet, herkes tatile gitti çünkü hava çok sıcak.Birde Minasera yazın hep tenhadır.Tavsiye ettiğin yere gidicem ve resmini görüp aşerdiğim Waffle yiyeceğim.Eş ile iki çift laf olayına çok güldüm yalnız değilmişim :)))
Çağlayan & Ayça

Adsız dedi ki...

canına değisin yapıncak,afiyet şeker olsun:)

Adsız dedi ki...

Afiyet olsun Yapıncak ;)

Yapıncak Gürerk dedi ki...

amber, gerçekten de NY'u özledim, 2'den vurmuşsun :) Oh afiyet olsun o zaman bize bol ve süslü yemeklerimizle!

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Teşekkür ederim arkadaşlar! Yediniz mi waffle'ları?