23 Temmuz 2008 Çarşamba

Kalp ve Nefes

Küçük bir kalpti. Genç, güzel, alımlı. Herkese verecek sevgisi vardı. Alabildiği kadarını da içine alırdı. Çok çarptı, çok yoruldu. Gün geldi üzüntülerle tanıştı. Gün geldi, sıkıntılarla savaştı.

Yoruldu. Sevmedi kendini.

Dediler sana bir bakım gerek, alımına alım gerek. Düşündü, tamam dedi. Canını çok yakmışlardı ama onu süslemiş, bir de "her şeye iyi gelecek bir yüzük" takmışlardı. Hazırdı: Kızı oldu, adı Ada.

Gençleştiği için doğurabilmişti.
Doğurduğu için yaşlandı.

Kızı bir yaşına gelmeden çoook yorgun düştü. Karardı, sıkıldı, büyümeye başladı. Yeniden. Dediler gel yine seni süsleyelim, sana gençlik yakışır, sana güzellik yakışır. Hem bu sefer yüzüğünü alalım, sana tiktak bir saat takalım. Her tik'inde Ada'na sarıl, her tak'ında hayatına şükret. Dedi canım yine yanacak mı? Sustular. Anladı. Ama onlara o sefer de inanmıştı, yine inandı. Aynaya baktı ve geliyorum dedi.

***

Büyük bir nefesti. Tüm renklerde balonlar şişiren, denizin kokusunu derinliğinin en dibine çeken. Kısrak gibi koşan, dalgalar gibi coşan. Tazeydi, ferahtı. Ama bir gün geldi, titremeye başladı, sarardı, soldu. Yoruldu. Ne kokuları duyar oldu, ne iki kelime laf için kendini toplar oldu. Uykuları gitti. Yitti.

Dediler sana yorgunluk yakışmaz, bizim bildiğimiz nefes bakımsız dolaşmaz. Tamam dedi. İyi ki gitti. Sonrasında bir kızı oldu, adı Ada.

Gençleştiği için doğurabilmişti.
Doğurduğu için yaşlandı.

Dediler gel yine.
...


Hikaye bööyle devam etti. 4.5 yıl aradan sonra ikinci kalp ameliyatımı oldum. Kabullenerek, iyi olacağıma inanarak. Farklı düşüncelerle, fakat ilginçtir korkmadan.


Şu an yine alımlı ve güzel bir kalbim var. Ve çok değerli bir saatim (yeni kalp kapakçığım), ömrüm boyunca her tik'inde Adakızım'a sarılacağım, her tak'ında hayata şükredeceğim. Sonra o kayalar ardından zar zor, güç bela anca içime çekebildiğim nefesim, tekrar taze ve ferah.


... Daha değil, doğru; ama ameliyat iyi geçti ve düzelmem yakındır. Sadece delik deşik vücudum biraz yorgun şimdilik. Buralarda olacağım ama ne zaman tekrar yazacağım bilmiyorum.


Lütfen kalbinizin ve nefesinizin değerini bilin. Hepinizi çok seviyorum. Bana ne kadar moral verdiğinizi anlatamam. Her şey için teşekkürler.

25 yorum:

KEO dedi ki...

İşte geldinn!ben de bu yazıyı bekliyordum kaç gündür!iyi olmana çok sevindimm.Önceden de dediğim gibi kalbim seninle...

huysuz dedi ki...

yapıncakımız, çok çok mutlu oldum iyi olmana, iyi hissetmene... en kısa sürede gücünü topladığını görmek için takipteyim :)

defneyleyasamak dedi ki...

Tanımadığın ve kısa bir süre öncesine kadar varlığına dair bir bilgin olmadığın birini nasıl bu kadar merak eder, sağlığından nasıl bu kadar endişe edebilir ki bi insan? Bilmem, garip belki ama ben de seni çok merak ettim, düşündüm, dua ettim, Ada kızın yanında olsam da kucaklasam, annecik yanında çok kısa süre sonra desem dedim... Ve sen sağlığınla geldin. Hoşgeldin...

MM dedi ki...

Geçmiş olsun. Ben de seni tanımıyorum ama seni çok merak ettim ve dualarım sizinleydi. İyi ki doğdun. Sana Ada kızınla sıcacık, çok uzun, mutlu, sağlıklı ve bol şanslı bir ömür diliyorum. Geçmiş olsun.

Adsız dedi ki...

Beni gene ağlattın...Ama bir o kadar da mutlu oldum.Günlerdir bekliyordum senden 1 kelime.Gene döktürmüşsün.Sen nasıl bir insansın!HOŞGELDİN...

Adsız dedi ki...

çok geçmiş olsun yeni tanıdım sizi ama çok etkili bir tanışma oldu. Umarım hep taze ve ferah nefesleriniz olur tekrar geçmiş olsun

İLKAY dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Sağlığınızdan haberdar olmak için kaçd efa geldim sayfanıza. Tailde bile sizden haber bakındım. Hernefesiniz sağlık dolu olsun.

Hediye ve Gökçekız dedi ki...

Merhaba yapıncak.İyi olmana çok sevindim.Gökçekızımdan ve benden kucak dolusu sevgiler,selamlar.
Yine yeniden güzel yazılarınla buluşmak üzere sağlıcakla kal...

La Madame Chapeau dedi ki...

Merhaba :)

Pınar'ın sayfalarında, yorumlarda adını görüyordum Yapıncak... Ama sanıyorum yazmadım daha önce...

"Kaderdaşlık"lar da varmış oysa... Gerçi benimkisi daha çok Pınar'a benziyor :)

Her şey iyi, güzel oluyor/olacak... Olsun!

Sevgilerimle,
İçtenlikle,
Banu

Gül dedi ki...

senden bir ses duydugumuza, senden bir kelime okudugumuza inan cok sevindim.. sanal ortamlar da sevgiyle paylasilip guzellesebiliyormus demek ki, genelde soylenenlerin aksine. cok gecmis olsun.. kalbin daha saglikli, daha alimli, daha cesur, daha dinc kalsin omrun boyunca..takilmasin, bakim gerektirmesin.. 'ada'ni bas bagrina gonlunce, derin bir ic, derin bir nefes cekerek dunyadan..
yanindayiz her zaman..ve ben inan cok mutluyum seni tanidigim icin..

Adsız dedi ki...

sevgili Yapıncak ,iyi olduğuna çok sevindim.Umarım bundan sonra alacağın her nefes taze olur,tatlı kızının mis kokusunu getirir sana...gerçekten iyi oolduğuna sevindim.Bundan sonraki ilk resmini umarım kızını kucaklamışken görürürüz,sevgiler:)

Ilknur dedi ki...

Merhaba Yapincak
Ben de iyi olduguna cok sevindim. Her gun bakiyordum blog`una bir haber var mi diye. Insallah en kisa zamanda cok daha iyi olursun. Allah Ada`ya ve sana hayirli, uzun, mutlu omurler versin. Dualarim seninle.
Montessori grubundan Ilknur

sib dedi ki...

sevgili yapincak
nasilda bekledim iyi haberini...accaip sevindim iyi ki varsin ve sagliklisin
gerisi BOS

benimkuzum dedi ki...

hoşgeldin :) iyi olmana çok sevindim , kısa sürede toparlanmanı diliyorum sevgilerimle

Oya Kayacan dedi ki...

"Yaşamak güzel, bana iyi bak, çok üzme hayat," diye uyandığım her sabaha artık senin adını da ekliyorum. Senin adına daha sevgili daha duyarlı sözcükler geçiriyorum içimden. Sonra da, nefes aldığını hissetmeyeceğin uzun bir ömür diliyorum sana Yapıncak'çığım.

Adsız dedi ki...

Sonunda Yapıncak, merakla bekledim her gün inan.İyi görünüyorsun ve şimdi çok mutluyum...
Çağlayan & Ayça

Adsız dedi ki...

Canım geçmiş olsun tekrar, seninle tekrar sohbet edeceğimiz, kızları mıncıklayıp oyunlar oynayacağımız günleri iple çekiyorum. İyi ki varsın. Deniz E. Meriç

funda dedi ki...

Ben de yeni tanıştım sizinle ve günlüğünüzle. Çok sevindim sağlık haberlerinize.. kalbinizin sağlıkla attığı her an Adanız hep sizinle olsun...

DURU'NUN SAYFASI dedi ki...

Cok ama cok guzel orada oldugunu bilmek Yapincak :))) HOSGELDIN...

Nurdan Gencturk dedi ki...

Merhaba,
Gülfer'in blog'undan zıpladım bloguna ve bir çırpıda pek çok yazını okudum. Geçmiş olsun. Ada gibi dünya şekeri bir kızın varken ve bu kadar çok güzel anne kalbi seninle birlikteyken bir an önce toparlanacağına ve hikayenin bundan böyle çok daha güzel devam edeceğine eminim.
Heybeliada'dan sevgiler...
Nurdan

Nane Şekeri dedi ki...

Cok gecmis olsun.Iyi oldugunuzu gormek gercekten cok guzel bir haber.
Sevgiler

Elmas Kalkanlı dedi ki...

Merhaba, Montessori Eğitim Grubu dolayısıyla ameliyatınızı öğrendim. Sitenizi inceledim, yazdığınız yazılarla boğazım düğüm düğüm oldu, çoook şeker kızınızı görünce de kocaman gülümsedim.

Çok geçmiş olsun, bu son olsun inşallah.
Sevgilerimle,

Elmas

sinem mingan dedi ki...

Merhaba Yapıncak,
Pek cok blogda yorumlarda adını goruyordum ama seninle ve Ada'yla tanısmam yeni oldu, tam sen hastaneye yatmısken...Sen hastanedeyken ben gecmis yazılarından blogunun cogunu okudum ve oyle ısındı ki icim, sanki seni yıllardır tanıyormuscasına hastaneden cıkısını bekledim, dualarla...Iyi oldugunu duymak cok guzel,yazılarından tanıyabildigim kadarıyla cok guclu bir kadınsın, eminim kısa surede cok daha iyi olacaksın, hele de Ada kız varken.Ben ve kızım Duru da sizi takipte olacagız:)Hayatın seni bir daha hic yormaması ve hep guzellikler getirmesi dilegiyle...

burcu dedi ki...

diyecek söz bulamıyorum, çok çok çokk geçmiş olsun. Allah bir daha kötü şeyler yaşatmasın inşallah.

Aslı ERATAÇ dedi ki...

Merhaba,
Iyi olmaniza cok sevindim. Daha iyi gunlere insallah. Bir an once iyilesmeniz dilegiyle,
Sevgilerimle,
Asli Eratac