10 Haziran 2008 Salı

Yardım! Yardımcım Geliyor!

Geçen haftalardaki bol yorgunluğum üzerine beliren beklenmedik sağlık problemlerim üzerine, zaten beni aylardır bu konuda kandırmaya çalışan annem ve kayınvalidemin artık tehditleşen ısrarlarına dayanamayarak, sürekli bir yardımcı tutmaya karar verdik. Çok dolaylı bir referansla -neydi bu referans onu bile toparlamıyorum şu anda, bir Türkmen Hanım'la tanıştık, Gül Hanım.

Gül Hanım her işi yaparmış, ütü, yemek, temizlik, çocuk bakımı. Kulağa pek güzel geldi. Haftada da iki gece kalmasını istedik, pek hevesli görünmese de kabul etti. Yani 10.5 aydır, sadece 2 gece dışarı çıkan bize (biri evlilik yıldönümüz, diğeri de felekten bir geceydi) de böylelikle mazeret çıkacak ve kendimizi dışarı atmaya başlayabilecektik. (Nasıl bir şeydi ki o? Hem ne gerek var çıkmaya?)

Gül Hanım bugün işe başlıyor. Bir hafta deneme süresi dedik. 9'da gelecekti, saat 9.20, gelen yok, giden yok... Of bu işler çok sıkıyor beni.

10 yorum:

huysuz dedi ki...

kolay gelsin sana! insanlarla uğraşmak zor gerçekten de. bizim evde 3,5 aydır bir yardımcımız var, ancak alıştı/alıştık diyebilirim...

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Huysuz'cugum, sana bir şey söyleyeyim mi? Gelmedi kadın!! Çok sinirliyim! Aslında iyi oldu, ilk günden belli oldu ki, yanlış seçim. Yine de...evet çok sinirliyim!

pinarbk dedi ki...

Ben ısrarla Türk birini tavsiye ediyorum. Evini,çocuğunu emanet edeceksin. Hiç değilse yeri yurdu belli olur.
Evde yabancı biri zor iş. Aynı dili konuşursanız, anlamamazlıktan gelmez...

Adsız dedi ki...

merhaba
Yardımcı kadınlara alışmak zor oluyor gerçekten kaç tane değiştirdim ve anladım ki hepsi aynı.Bu yüzden sinirlerini bozma sakın bende çok sinirlendim başlarda.Akıllı ve disiplinli olmalarını bekliyorsun ama ben böylesini bulamadım.Ne kadar yararlanırsam kardır diye bakıyorsun bir süre sonra,onlarsız da olmuyor özellikle yalnız çocuk büyütüyorsanız.Her zaman zararın neresinden dönersen kardır deyip yeni birisini bulabilirsin yada mazeretini dinlemekte yarar var?

Hediye ve Gökçekız dedi ki...

Yanlız çocuk büyütmek çok zor.Annenin bebeğe ve kendine faydalı olması için yardımcı şart.Annenin biraz nefes alması, kendini doğum sonrası daha kolay toparlaması için ...Ben ve Gökçekız bu konuda çok şanslıyız.Annem ısrarlarıma dayanamadı.Duygusal baskı:))Gökçekızı başkasına emanet etmek istemiyorum deyince 2.aydan sonra annem yanımıza geldi.
Umarım Yapıncak sende gönlüne göre hayırlı bir bakıcı bulursun.Gözün arkada kalmaz.İçin ferah olur.

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Pınar'cığım takır takır türkçe konuşuyordu, adaya da gideriz dediğimde pek bir ekşimişti suratı, o herhalde. Neyse canım...iyi oldu. Dediklerine de katılmıyor değilim ama kafam karışık.

Sevgili Çağlayan, dediklerin çok mantıklı, ama işte insan zamanla öğreniyor, zaten evde kim çalışsa olan aynı şey değil mi?

Sevgili Hediye, Gökçekız şanslı, sizin adınıza sevindim.

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Yapıncak üzme kendini hatta sevin, ada kız alıştıktan sonra bıraksaydı daha üzücü olurdu.

Ben Pınara çok katılmıyorum Türklerde burunlarından kıl aldırmıyorlar. Yok telefonu yatırıp gelicem, oğlum hasta onu doktora götürüceğim, hele senin yüzünde yumuşaksa bir bakıyorsun kadın sana hükmetmeye başlamış başında kaynana.

Kolay gelsin demekten başka yapacak bir şey yok sanırım.

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Yapıncak üzme kendini hatta sevin, ada kız alıştıktan sonra bıraksaydı daha üzücü olurdu.

Ben Pınara çok katılmıyorum Türklerde burunlarından kıl aldırmıyorlar. Yok telefonu yatırıp gelicem, oğlum hasta onu doktora götürüceğim, hele senin yüzünde yumuşaksa bir bakıyorsun kadın sana hükmetmeye başlamış başında kaynana.

Kolay gelsin demekten başka yapacak bir şey yok sanırım.

Gökşen dedi ki...

Bende de Türkmen birisi var ve ismi Gül :) ben çok memnunum açıkçası. Benim fikrim Türkleri akrabalarıyla beraber alıyorsunuz. Kaynımgiller, görümcemler, eltimler.. sürekli bişeylerden şikayet halindeler. Yabancıların iş disiplini daha iyi,yüz göz olmuyorlar. Her işi de burun kıvırmadan yapıyorlar. Bana artık eve temizliğe yardımcı bile gelmiyor. Lal uyuduktan sonra bir gün cam siliyor, bir gün kapı siliyor. söylemiyorum bile şunları şunları yap diye. Kızıma da çok iyi bakıyor. Sadece yemek kültürler farklı, ona da alışmak için zaman vermek gerekiyor. Neyse çok yazdım :) Bakıcı konusunda yardımcı olabileceğim bir şey varsa seve seve...

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Gökşen selam, mesajını şimdi "buldum". Posta kutuma gelmemiş nedense.

Gül başladı. Hala deneme süresi -bir hafta- ama memnunum gibi. Didem'in ve senin dediklerine tümüyle katılıyorum. Aslında insandan insana da değişiyor; yani Pınar'ın dediklerine de yanlış diyemeyiz. Ama eski ve yeni kıyaslama fırsatım oldu, dediğin gibi hissediyorum ben de.

Yemek konusunda haklısın :)