26 Haziran 2008 Perşembe

Tracy Şaştı

Tracy bebekleri mizaçlarına göre inceliyor kitabında. Ada, Angel Bebekler'e (Melek Bebekler) veya Textbook Bebekler'e (Kitap Bebekler) uyuyor. Üzerinde çok düşünmedim aslında hiç bir zaman. Mizaç olarak hemen her zaman uyumlu ve dertsiz bir bebekti. Doğrudur, bir sistem uygularken bebeğinizin mizacı önemli. Hele Tracy'nin sisteminde. Genellikle bize büyük sorunlar yaşatmadığı için (ikinci ayındaki zavallı kolik vakasını saymazsak) daha çok -ve hemen- kitaptaki E.A.S.Y. sistemine odaklanmıştık.

Uygulamaya başladığımız ilk günden beri Ada günlük bir rutine sahip, huzurlu bir bebek. E (Eat): Yemeğini yiyor, A (Activity) : Oynuyor-oyalanıyor, hareketli zaman geçiriyor; S (Sleep): Uyuyor ve Y (Your Time): O uyuduğu zaman bana da günlük işlerim için zaman kalıyor. Ve bu E.A.S.Y. her zaman bu sırayla uygulanıyor. "Zor" demeyin, ben "Çok Zor!" demiştim -hem de gözlerimi açıp, kafamı iki yana sallayarak- ve oldu. Sayesinde, hem kızım, hem de biz rahat ettik bunca zaman. Neyse bu kadar reklam yeter.

Bugünkü hesaba göre 9 aydır bu sıralamaya göre yaşadı Adakızım. Hatta ders kitabı bebek tipi olduğu için büyük ihtimal -Tracy bu konuda çok temkinli davranarak saate bağlı kalmaya karşı koysa da- tam da onun önerdiği saatlere göre gitti programı. Nerdeyse dakika şaşmadan.


Hazırlıklıydık, Tracy birinci yaşa yaklaşırken rutinde gevşemeler, değişimler olabileceğini söylüyor, hatta olmazsa üç uykuyu tek uykuya indirmemiz için acil önerilerini bile sıralıyordu. Bugün olan oldu. Rutinden çıktık. E.A.S.Y.'nin sırası şaştı. Ada'nın gözler şaştı. Uykular şaştı, en çok da anne bu işe şaştı!!

Yemek canavarı vahşi Ada, yemek yerken uykuyakaldı!

Ah miniğim benim. Etrafta orda burda uyuyakalan minik bebekleri görüp üzülen annen, bir gün seni de bu halde göreceğini bilebilir miydi? (Bu arada bir sürü kişinin de bana üzüldüğünü bilmiyor değilim, Ada evde uyuyor diye hayatı ıskaladığım için).

Ada bugün tam tamına 11 aylık. Yarın doktor randevumuz...

8 yorum:

KEO dedi ki...

11.ayı kutlu olsun annesinin minik meleğininn!!

Adsız dedi ki...

Ben Defne doğduktan sonra Tracy'den bihaber ama annemin tecrübesi sayesinde çıkardığı seslerden ne yapmak istediğini çözüp uyguladık. Defne çok hareketli bir bebek ve iştahsız acaba hangi sınıfa giriyor ??? Ve aynı Ada gibi evden dışarda uyumuyor. Ben hayatı ıskaladığım için üzülmüyorum, çünkü Defne bu şekilde huzurlu... Kutlu olsun Ada Kız'ın 11. ayı, Defne'de bugün 7. ayına girdi...

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Heyo teşekkür ederiz Keo!! Darısı Ceren'ciğin başına!

Ve Hülya, ne güzel, işte Tracy'nin güzelliği de burda, annesi yanında olmayanlara :) Şaka bir yana insan ilgisini aktif olarak verirse gerçekten işaretler aslında anlaşılır. Huzur meselesine gelince, seninle hemfikirim, o 'nöbetler'in hiç birinden pişanlık duymuyorum. Ama herkesin düşüncesine de saygım sonsuz... Defne'ciğin de 7.ayı kutlu olsun!

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

1 yaşa hızla yaklaşıyorsunuz. Temmuz bebeği demek ki Ada da Bora gibi. Bora da aslında sakin bebeklerdendi. Belkide Temmuz bebekleri sakin uyumlu oluyorlar, bir de parmak emiyorlar galiba. :))

Yeni ayınız kutlu ve mutlu olsun

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Didem'ciğim teşekkür ederim. Demek Bora'yla aynı ayda doğmuş bizimki. Sıcaklar başlarına vura vura doğdukları için olabilir. Şok yaşamamışlar doğumda en azından :)

Parmak emme evet, ama sadece uykuda bir kaç "saniye", bir de yemek yerken ağzı boş kaldığında -bu kötü bir alışkanlık! O meseleyi Ada değil de, ben bilirim gayet iyi! Bora'yı onun için izlemedeyim:) Sevgiler,

Adsız dedi ki...

Ada' yı öyle görünce çok güldüm,o kadar masum ki canım benim, ama endişelendim ağzında yemek varken uyuyakalmasına.Zararlı olabiliyor böyle uyuması, biberon çürüğünden bahsedeyim, özellikle gece ağızda kalan yiyecekler, muhallebi türü şekerli gıdalar, biberonla uyuması,emziğe şeker sürülmesi gibi dişler silinmeden uyuyan bebeklerde oluyor.Dişlerin üst yüzeylerinde gıda retansiyonu ve bunu takiben bakteri kolonizasyonu ve çürük. Sadece dişler yemekten sonra silinmeli.Eğer izin vermiyorsa en azından su içirilmeli.Ayça silinmesine bile izin vermiyor yani terzi kendi söküğünü bile dikemiyor:))))
Çağlayan & Ayça

Yapıncak Gürerk dedi ki...

sevgili Caglayan, bilgiler icin tesekkurler! Sadece birkac saniye uyuyakalmisti o gun yorgunluktan, teleon yanimdaydi rastlanti. Normalde huyu degil neyse ki, sevgiler..

Adsız dedi ki...

Hi there! I just wanted to ask if you ever have
any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I
ended up losing months of hard work due to no back up.
Do you have any methods to protect against hackers?



my website :: acoustic guitar a chord