23 Haziran 2008 Pazartesi

Medeni Olmak - Önemli Bir Yazı

Yardımcım geliyor feryatlarımla ilgili yazımı okumuşsunuzdur. Sonrasında bazı gelişmeler oldu. Gül tanışmaya geldiğinde 5 dakika Ada'yla ve bizimle tanıştı, gitti. Onun kucağında Ada'nın mutluluğunu görmek çok değişik bir deneyimdi, hele de 5 dakika sonunda giderken arkasından ağlaması. Gül'ün doğru seçim olabileceğinin ilk işaretini vermişti Ada. Bebeklerin içgüdülerine güvenenlerdeniz.

Sonrasında bir hafta deneme süresi yaşadık, iki taraflı. Sevdik birbirimizi. Biz hele çok sevdik, Gül bizi çok rahat ettirdi, Ada'yı da mutlu. Benim kendime dikkat etmem gereken bir zamanda, hayat kurtarıcı gibi girdi bir anda hayatımıza. İşe aldık, bu konuşmayı yaptığımız gün de kendisine, bir sağlık testine tutulması gerektiğini söyledik. Tahmin edersiniz, hafif utana çekine. Bir kerecik şu hayatta "medeni olmak" adına. Kızımız için, en değerli varlığımız için.

Bugün sonuçlar geldi, Gül Hepatit-C. Yıkıldık. Konuştuk, bilmiyormuş. Sarsıldı. Hastalık 20 yıl fark etmeden gelişebilir, o esnada bulaşıcı olduğu için başkalarına da geçebilirmiş.

Belki bir hayat kurtardık, belki biraz kararttık. Bilmiyorum. Ada için ise en doğru olanı yaptık. Biliyorum.

O gönderime gelen yorumlardan anladığım birçok annenin, benim gibi, Türk veya yabancı hanımların yardımlarına başvurduğu. İster Türk, ister yabancı, lütfen evinizi, evladınızı başka birisine emanet etmeden önce birlikte bir sağlık kurumuna gidip gerekli tahlilleri yaptırın. Canınıza zarar gelmesin.

10 yorum:

pinarbk dedi ki...

Birbirinize daha çok alışmadan bunu öğrenmenize sevindim. Kadıncağızın da hayatını kurtarmışsınız. Böyle hastalıklar ne kadar reken öğrenilirse o kadar iyi...

Adsız dedi ki...

Merhaba
Benzer olayla bende karşılaştım tek fark yakınımda ve nazımın geçmediği biriydi.Hepatit-B taşıyıcısı ve dermatiti vardı, sürekli kaşınıyordu.Ayça'nın daha bağışıklık kazanmadığı, ilk hepatitinin yeni yapıldığı zamanlardı.Ben dolaylı olarak nazikçe söyledim ama karşımdaki üniv. bitirmesine, anne olmasına rağmen anlamadı ve pimpiriklikle suçlandım.Halbuki ben doktordum ve bulaş olayını çok iyi biliyordum. Sadece bebeğe dokunmamasını söylemiştim. Mantıklı davranmışsın mümkün olduğunca korumalı bebeklerimizi.Gül hanım içinse üzücü ama siroza gitmeden tedavi olabilir ve onun hayatını kurtarmışsınız..
Çağlayan & Ayça

İLKAY dedi ki...

Merhabalar...
Bu bakıcı teyze mevzusundan uzun zaman ne kadar sıkıntı çekmiştim anlatamam. Kızım şimdi 21 aylık. Şu anda dünya tatlısı temiz, titiz, ilgili, sevgi dolu, ailecek bayıldığımız bir teyzemiz var. Ona o kadar alıştık ama benim işten ayrılmamdan ötürü yollarımızı ayırmak zorunda kalıyoruz. Ama geç buldum çabuk kaybediyorum. Ona o kadar alışıp sevdikten sonra değil kızım, benim için bile çok zor. Bu yüzden sizi ne kadar iyi anladığımı anlatamam. Sayfanıza sıklıkla uğruyorum ve bu meselenin nasıl sonuçlandığını merak ediyordum. Ama inanın bu zamana kadar bu hastalık meselesi, hem de sağlık sektöründe çalışmama rağmen hiiçç aklımın ucundan geçmedi. Yazınızı okuduktan sonra aklım başıma geldi. Kendime inanamıyorum. Ve sizi kocaman tebrik ediyorum. Ne kadar kötü şeylerin kıyısından dönmüşsünüz tedbiriniz sayesinde. Umarım en kısa zamanda hem iyi, hem de sağlıklı birisiyle tanışırsınız. Ama bence bütün bebeklerin hislerine güvenmek gerek. Kızım da bu teyzesine gelinceye kadar diğer teyzelerinden hiç haz etmemişti.
Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Merhaba Yapıncak, uzun süredir girememiştim bloguna, ne güzel haberler vermişsin... Hoş konseriniz için tebrikler, mız mız Defne'm malesef katılmamıza engel oldu ;) Tracy çevirisi süper bir haber ayrıca gene tebrik ederim.
Medeniyetle ilgili yazında sana hak veriyorum. Zira bakıcı konusunda değil ama Defne erken doğduğu için onun ilk bebekli zamanlarında bende bize gelen ziyaretçilere bazı önlemler aldırdım. Maske takılması, ellerin yıkanması, okul çağı çocuklarının getirilmemesi vs. Sonuç olarak bebeklerin sağlığı en önemlisi, yavruları korumamız gerekiyor. İnşallah en kısa sürede bakıcı bulursun.
Not: Eskiden yazılarının birinde prematürelerin iştahını açan bir müzisyenden bahsetmiştin, yardımcı olur musun? Belki Defne'm biraz olsun yer...

Sevgiler,
Ada ve seni öperim...İnşallah bir gün tanışırız.
Hülya

Esra dedi ki...

Sevgili Yapıncak,
Bakıcı işi çok zor. Hepinize geçmiş olsun. Oğlum 20 aylık ve biz 8. bakıcıdayız ve hala içime sinen biri olmadı. Ve farkettim ki hiç birine test yaptırmadım. Bunu nasıl daha önce düşünemediğime hayıflandım.
Bu arada Music togetherla ilgili daha detaylı bilgiye ihtyacım var. Yaman'ın böyle bir aktiviteye katılmasını çok istiyorum. Bana biraz bilgi verirsen çok sevinirim.

Gökşen dedi ki...

Merhaba Yapıncak,
Aslında biz de yardımcımız Gül'den bunları istedik, tamam dedi. Sonra aradan 1 ay geçince ve birbirimize de alışınca baktık herşey yolunda, ihmal ettik ve yaptırtmadık. Şimdi yazını okuyunca "eyvah... keşke..." dedim. En kısa zamanda tekrar tahlil isteyeceğim. Bu bir uyarı oldu bizim için, teşekkürler.

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Arkadaşlar gerçekten de atlanmaması gereken bir durum. İşte, başa gelmez diyorduk ama geldi. Onun için de iyi oldu farkına varmak hem.

***Hülya'cım şu yemek işiyle ilgili birkaç şey anlatabilirim. Aklımda kalanları yani. Emaille, en yakın zamanda. Hatırladığım prematürelere Brahms dinlettikleri, bu sefer Mozart değil, ilginç!

***Sevgili Esra, Music Together linklerime ve fotoğraflara bakabildin mi? Daha fazla sorun varsa mail adresime atabilirsin.

Unknown dedi ki...

Benim bebeğime de annem bakıyor ve Hepatit c taşıyor. İlgili dokrorlardan öğrendik ki (eşim de doktor) kan ve kan ürünlerine dikkat edildikten sonra hepatitc'den korkmamak ve bu kişileri toplumdan soyutlamamak gerekiyor.

Yapıncak Gürerk dedi ki...

* Başak kesinlikle doğru. Bunu biz de biliyorduk, öğrenmiştik ve benzer durumda yakınlarımız olduğunu da öğrendik. Hatta sonrasında eşim de ben de yardımcımızı tekrar işe almayı da düşündük ama yine de küçücük de olsa bu riski göze alamadık. Ortada Ada olmasa idi, ya da bu hastalık bizde olsaydı, düşüncemiz farklı olurdu.

Kandan kana ancak bu hastalık bulaşıcı olabiliyor. Bu da dikkat edildiği takdirde çok küçük bir ihtimal. Bu mesaj için çok teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

The information were very helpful for me, I've bookmarked this post, Please share more information about this
Thanks