20 Haziran 2008 Cuma

Dalgalardan Korkan Bir Küçük Ada Varmış

Balkondayım, sessiz İstanbul'u dinleyip, ilk defa bana bu kadar ışıl ışıl görünen pencerelere bakıyorum. Herkes maç izliyor. Hatta ben bile, ucundan yamacından. Uzaktan.

Hava serince. Çok güzel. Ankara'nın kuru havasından sonra İstanbul'un yapışkan iklimine alışmak zor. Ada da Ankara'da doğduğu için belki de, aynı sıkıntıları yaşıyor. Çok terliyor bebeğim. Oysa ki geçen sene kayıtlardaki en sıcak Ankara'da, belediyenin suları kestiği o muhteşem günde doğmuştu. Ve hiç şikayeti yoktu. Nasılsa terlememişti bile tüm yaz. Bu yaz farklı, burda farklı. Nerdeyse çıplak yaşıyor, buna rağmen sıcaktan ve nemden yine de rahatsız. Babası gibi sıcacık teni. Annesinin buz parmaklarına, kırk derecede üşür bünyesine çekmemiş Adakız.

Her sabah 8-9 park ziyaretlerimize devam ediyoruz. Güneşten dolayı sahile inmiyoruz genelde. Ama bugün hafif yağmur kokulu serinlikle tamam dedik, yumuşakça sahile süzülüverdik. Ve... ilk kez, --yuh diyeceksiniz ama gerçekten ilk kez-- Ada'yı denizle tanıştırdım. Bizzat yani. Bebeğimin en sevdiği şey su. Gelin görün ki, bir ileri bir geri gidip gelen narin dalgalar miniğimi korkuttu. Şaşırdı bir kere. Ne şaşırmak hem de. E koccaa deniz tabii. Bir geliyor, bir gidiyor, gelirken hafiften de bir gürlüyor. Miniğimin de gözleri koca koca, kalbi tıpış tıpış; bir bana, bir dalgalara bakıyor.

İki adım ileri, bir adım geri, her dalgayla konuşa konuşa, koklaşa koklaşa, tanıştık denizle bir şekil. Minik ayaklar şapırdattı suları, ama ne tedirginlikle.

Olmaz böyle, her sabah bir uğramaya karar verdim. Yakışır mı Ada'ya, adalara karşı kaçar ayak cilveleşmek denizle?

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba Yapıncak,
O susuz Ankara sıcağında kızım doğdu.Ayça'da feci terliyor hemde serin Ankara'da.Kıyafet değiştirip duruyoruz.Ada'nın deniz macerası tepkileri çok komik :)))öpüyorum onun yanaklarından.Öyle güzel anlatmışsın ki...
Çağlayan & Ayça

annesininoglusu dedi ki...

selam
biz de bugün deniz sezonunu açtık daha doğrusu açamadık çünkü biz de oğlumuzu girdiremedik bir türlü:))
alışır herhalde yavaş yavaş:)

damlasakızlıkurabiyem dedi ki...

merhaba.ada buluşmanızı sevgili esra ve sevgili pınar'ın bloglarında da okudum.çok keyifli geçtiği belli.biz de deniz sezonunu açamadık daha.temmuzu bekliyoruz kısmetse.minik ada'cığa sevgiler...

pinarbk dedi ki...

Ben de aynı şeyi yapmayı düşünüyorum bugünlerde. tatile gitmeden önce küçük alıştırmalar fena olmaz.
8-9 park...Kulağa çok hoş geliyor. Bir cumartesi biz de katılırız belki;))

Yapıncak Gürerk dedi ki...

***Çağlayan, bizim kızlar aynı yaşlarda, demek siz de doğumda o sıcağı ve susuzluğu yaşayanlardansınız.

***annesininoglusu, alışacaklar, yazın sonunda bir yazı daha yazmak gerek!

***Temmuz'da bol denizli, güzel tatiller Damla'ya. Bir dahaki konsere bekleriz.

***Pınar'cığım harika olur!

Bingo Game dedi ki...

The safe answer ;)