3 Mayıs 2008 Cumartesi

İlk Diş !

Ada kızım bugün tam 9 ay 7 gunluk ve ilk dişi bugün ucunu gösterdi bebeğimin.


Ada 3.5 aylikken çıktı çıkacak bu diş demeye baslamıştım ('yuh!' biliyorum). Hani genetikmiş ya, ben de erken cıkarmışım ya, cok kaşınıyor ya dişleri, salya salya salya ya... Çıkmadı, hem de uzuun bir süre. 7.aydan itibarense tamam dedim, çıkmıyor, çıkmasın, napalım, nasılsa köfteler, tavuklar, tüm katı gıdaları hapır hupur yiyor maşallah, bir pirzola denetmemişiz (!), olsun dedim, benim kızım da dişsiz olsun.

8.ayda doktorumuz "protez takacağız bu kıza" esprisini yaptı, ümitsizdi kinda. 9.ayda gerçekten protez mi takmak gerekecek diye şüphelenmeye başladım birden (e mecbur, öyle değil mi? 9 aylık olmuş, millet patır patır patlatıyor, literature mi geçeceğiz?) Salyalanma azalmış, kaşınma desen her zamanki kadar. Her şeyi ağzına götürme huyunuysa vahşi iştahına vermeye başlamışım...

Kızımın dişi çıktı Allah'ım! O kadar coşkuyla karşıladım ki; bir de duygusallaştım hesapsız. Büyüyor diye. Zannettim ki koca kız oldu. Oldu da canım miniğim, yalan yok işte. Artık kanıtımız bile var!

Hiç dertsiz çıkardı dişini Adakızım, yine dertsiz, yine sakin. Ne geceleri uyandı, ne huzursuzluk yaptı, iştahı da kaçmadı dedikleri gibi. Öyle çıktı işte ilk diş. Hep böyle sıkıntısız gelse diğerleri de, ne iyi olur. Biliyorum biliyorum zor, ama canım öyle istiyor işte...

Büyüyor evet. Hem müjde de vereyim size. Artık kolayca ayakta da duruyor. Yani bir şeyler geç oluyor ama oluyor. Kızımın iştahı ise değişmiyor, ne diş dinliyor, ne patlarcasına tıkınmak.

Patlamıyor, yiyor da yiyor. Bu işin sonu ne olacak göreceğiz. Doktorumuz son randevuda ailede şişman birinin olup olmadığını sordu! Anlayın yani.

...İyi, kaydettik bu tarihi.

Bu da ilgilenenlere bu konuda güzel bir link.

5 yorum:

KEO dedi ki...

Hadi hayırlı olsun Ada'nın ilk dişi!Umarım diğer dişleri de ağrısız sızısız çıkar.Ama emiyorsa sen kendini kolla annesii:))dikkatt!!

Kaş'ta serap dedi ki...

Heyoooo! Sevgili Ada en nihayet annenin sabırsız bekleyişlerini sona erdirdiğin için seni tebrik ediyorum.. Dilerim bundan sonraki diş çıkarma seanslarında bu dişin gibi kolay ve sağlıklı olur. Seni ve anne-babanı sevgiyle kucaklıyorum. Serap teyzen

Yapıncak Gürerk dedi ki...

keo ve Ada'nın Serap teyzesi teşekkür ederiiiiz!!

Adsız dedi ki...

Hayirli olsun ilk disin Ada cigim; insallah digerleri de boyle caktirmadan, sessiz sedasiz gelir.

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Eveeet sonunda! Aman Hande'cim inşallah, inşallah. Gerçi sabahları biraz sıkıntısı oluyor, ama eh yani o kadarcık da olsun.