27 Nisan 2008 Pazar

İlk Müzikal Buluşmamız


Bugün buluştuk! Üç çocuk, üç baba, iki anne, bir hoca. 4 yaşındaki Beste, 19 aylık Derin ve Ada bu müzikal günün adandığı miniklerdi. Yerimi henüz netleştirmediğim ve bu müzikal buluşmalar için artık sabırsızlanmaya başladığım için burda yaptık ilk buluşmamızı. Evimizde.

Dört duvar ve bir halının rahatlığı yoktu tabii. Onun yerine bıcır bıcır bir salon ve çocuklu ev şekline henüz bürünmemiş bir ortamda, desenli halıların, gümüş zerzevat ve kırılacak bıcırtıların arasında toplandık. Oturacak yer diye halıların üzerine balkon minderlerini attık. Azdık, samimiydik; kabullendik.

Heyecanlıydım, e tabii açılış öncesi serideki ilk "resmi buluşma" buydu. Ama kendi adıma konuşayım, gerçekten çok eğlendim. Çok güzel vakit geçirdik. Gelenlerden duymak gerek aslında. Şarkılar söyledik, parmak oyunları-taklitler yaptık; ayağa kalkıp danslar edip, enstürmanları şıkırdattık.
Çoğunluk babalardaydı. Ve babalar bir harikaydı!

Gelecek hafta devam ediyoruz, internet anneleriyle, ve belki babalarıyla. Her şey yolunda giderse evde değil, daha uygun bir mekanda buluşabileceğiz. Katılmak isteyen yeni aileleri --anne-baba-dede-hala (vs) ve çocukları (o-6 yaş arasında tüm minikleri) bekliyorum! Bana yazın...

8 yorum:

Esra dedi ki...

aaaaa harika!!!!
imrendim cok!!! :-)))

Mine dedi ki...

Hadi hayirlisi Yapocum! belli fotograflardan cok eglenmissiniz. Oyle zaten biz her cumartesiyi iple cekiyoruz.
Bak ne guzel Merter de ta kalkip karsidan gelmis. Siz gorusuyor muydunuz? O'nun kizi da Eren'le hemen hemen ayni yaslarda olmali.
Berfu'ya da haber versene. O'nun Cem de Ada'yla az cok yasit.
Insallah yakin zamanda kendi mekanin da olur bu is icin.
Basarilar, tebrikler!
Mine

Not: bu arada senden yeni bir sey ogrenmis oldum: slide.com. sagol!

pinarbk dedi ki...

Pazar günü için çok heyecanlandım slideı görünce.

ela selin dedi ki...

Güzel isimli bol marifetli annenin sirinler sirinesi bebegi icin yaptigi blogu Montessori grubu sayesinde kesfettik. Iyi ki de etmisiz. Keske biz de oralarda olsak da müzikal bulusmalariniza katilabilsek. Harika. Yer konusunda bol sanslar...

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Gerçekten eğlendik Mine'cim, diğer herkes de günlerini ayarlamaya başladı, bir sürü eski dostla görüşecek gibiyiz. Harika!

Pınar'cım ben de heyecanla bekliyorum Pazar gününü, kalabalık da olacak gibiyiz, yaşasın!

Özlem'cim bu ne ince, ne tatlı bir mesaj böyle, teşekkür ederiz!
Esra ve seni de minik güzelleriniz Defne ve Ela Selin'le en kısa zamanda Türkiye ziyaretinizde bekliyoruz.

Enis dedi ki...

Gerkçekten harikaaa demek ki Türkiye'de de artık zeki ve duyarlı çocukların yetişmesi için bu tip eğitimler olucak!
Ne mutlu sana öncü eğitmenlerden olduğun için!!! ve ne mutlu bize gelecekte ki minnoşların eğitmeni olacağına!!!

Discovery 'de bir program izlemiştim hünüz bir aylık çocuklardan başlayarak daha yaşına gelmeden özel eğitimlerle çocuklar yaşıtlarından çok daha zeki ve başarılı olabildikleri anlatılıyordu. Bunun için de özellikle Harlem de ki yoksul ailelerin minik bebekleri kundaklarından alınarak senin yaptığın gibi müzikli eğitimlere ve zeka geliştirici bilumum aklımıza gelmiyecek oyunlara tabi tutuluyorlardı.
Sonuç; yaşıtlarından daha zeki ve duyarlı hem kendilerine, hem ailelerine hem de topluma yararlı bireylerin yetiştirilmesiydi.
Ayrıca aynı programda Amerikada yaşayan 2 yaşından itibaren müzik eğitimi alan sevimli bir çekik küçüğün zamanla nasıl gerçek bir piyanist olduğunu (sanırım 6 yaşından küçüktü) nasıl Carnegie Hall da gerçek piyanistlerle beraber çalabilecek seviyeye gelişini anlatıyordu.

Demek ki müzikli eğitim (terminolojik olarak ne diyorsunuz bilmiyorum:)) bebeklerin hem zeka gelişimde hem de motor güçlerini geliştirmede bu kadar önemli bir yere sahip.

Gerçekten seni kutlarız Yapocuğum nice okullarının açılmasına yeni yeni şubelerinin Türkiyenin her yerine dağılmasını cani gönülden dileriz. Rabi ve ben tatlı nanaklarından öperiz:)

Ben Ona Resmen Asigim dedi ki...

Yapıncak, adres bilgileri için ve saat için mail ile mi haberleşeceğiz. Bizim uyku saatlerimiz haftasonu yok o yüzden saat çok farketmiyor benim için ama erken saat 11 gibi benim için daha uygun olabilir çünkü kalan zamanda babamızlada vakit geçirebiliriz.

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Meltemcim, ansiklopedi gibi olmus, tesekkurler bilgilere, gercekten de oyle muzigin buyuk faydasi var zihinsel, sosyal ve fiziksel gelisime.

Selam Didem, bekliyoruz sizi o zaman saat 11de, Powerfullclub'dayiz. Bugunku postumdaki linkte adresleri var. Gorusmek uzere!