17 Nisan 2008 Perşembe

Müzikal Buluşmalara Davet

Bugün de, Adakız'la bol bol müzik yaptık. Şarkılar söyledik, danslar ettik. Marakası şıkırdattık, komik taklitler ve parmak oyunları yapıp kıkırdaştık.

Bir türlü şu konuyu anlatmaya girişemiyorum çünkü konu çook geniş. En kısaca anlatmaya çalışırsam, bir hayal kurdum, heyecanlandım. Eski mesleğimle -piyanistlik- yeni mesleğimi -annelik- birleştirme hayaliydi. Büyük bir ameliyat atlatmış, evlenmiş, harika bir bebek sahibi olmuştum; artık üniversite stresinde çalışmak istemiyordum.

Bir kaç hafta çok çok ince bol araştırmalar yaptım, geceler üstüste uyuyamadım, daha da heyecanlandım. Sonra bir baktım, bir dakika yanından ayrılamadığım kızımı bırakmış uçmaktayım, kıta kıta uzaklara.

İnandığım ve hayran kaldığım bir programın kayıtlı hocasıyım artık (Müjdeler olsun!). 0-5 yaş arası bebeklerin, çocukların ve onları en çok sevenlerin müzik rehberiyim (Ve çok mutluyum!).

Amerika'da şaşırtıcı derecede yaygınlaşmış bir program. İnsan neredeyse tüm çocukların bu derslere katıldığını düşünüyor. Öyle ki takibettiğim iki blogda, Pratik Anne'nin şu ve şu postu ile Mine'nin şu postunda, onların da minikleriyle programa katıldıklarını ve son derece mutlu olduklarını gördüm.

Aslında farkına varılması gereken şu: Her çocuk müzikaldir (çünkü doğamızda var). Yapılması gereken, bunu ortaya çıkartacak müzikal ortamı sağlamak. Çocuklar ebeveynlerini veya yakınlarını model alarak içlerindeki müziği ortaya çıkarabilirler ancak. Yürümeye, konuşmaya başlarken yaptıkları gibi. Doğalarındaki müziği çıkarmak için de yine ailelerinin modelliğine ihtiyaçları var.

Şu dünyada sürekli CD dinleyip, konserlere gidip, kusursuz ve profesyonel yorumculara kulağı alışmış, dolayısıyla müziği pasif şekilde tüketmeye razı olmuş aileler ise, işte bu tip müzikal buluşmalarla, mümkün olan en eğlenceli ve zorlamasız bir şekilde, olması gerektiği gibi müzikle buluşuyorlar, çocuklarını buluşturuyorlar.

Benim çok hoşuma gitti. Okurken incelerken de beğenmiştim. Ama orda izlediğim ilk derste resmen gözlerim yaşardı. Tamam dedim, budur. (Bir de uzun uzun kendi müzik geçmişimle kıyasladım, o da başka bir konu uzuuuun, başka bir sefere artık).

İşte bir kaç gündür biz de, Ada'yla Music Together şarkılarını söylüyoruz, ritmler tutuyor, danslar ediyoruz. Nasıl hoşuna gittiğini anlatamam.

Bu haftasonu bir kaç arkadaşım, eşleri ve bebekleri, çocuklarıyla ilk buluşmamızı yapıyoruz. Çok heyecanlanıyorum. İlk gerçek dersten önce amacım böyle müzikal buluşmalar düzenlemek (ücretsiz), onun için bu yazıları okuyan ve henüz tanışmadığımız aileler varsa, lütfen gelin bize katılın.

Bu konu daha bitmedi, kolay da bitmez herhalde içimdeki bu heyecanla. Ama şimdilik bu kadar. A, bir de bir seminer teklifi geldi. Günü, saati netleşsin, burdan anons edeceğim.

9 yorum:

KEO dedi ki...

Hadi hayırlı olsun!İnsanın hayallerini gerçekleştirmesi ne güzel.Ceren'in anneannesi de emekli müzik öğretmeni, şimdilik şarkılar söylüyor ona ama bir an önce büyüse de ona piyano çalmayı öğretsem diye de sabırsızlanıyorr:))sevgilerr

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Teşekkür ederim Keo! Demek Ceren şanslı çocuklardan. Miniklerin ne kadar rüzgar hızıyla büyüdüklerine bakarsak, yakındır ilk piyano dersi.

Adsız dedi ki...

Adakiz da cok tatli masallah :))) Bizde oglumla katilmak isteriz, yeri ve zamani hakkind bilgi verecek misiniz veya size ulasabilecegimiz bir mail adresi?

Adsız dedi ki...

Ben Hülya bu arada, oğlumun adı da Can, Can 7.5 aylık.

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Hülya ve Can çok memnun olduk! yapincakokyar@gmail.com'a yazarsaniz, yer ve zaman hakkinda bilgiyi iletirim. Bu haftasonu bir bulusma yapiyoruz. Sevgiler

Hale dedi ki...

yapıncak,cım kuş gibi gittin ve geldin.sana güle güle diyemeden şimdi hoş geldin diyorum.seni kutluyorum.herşey gönlünce olur inşallah.başarılar dilıyorum.ada mı öpüyorum

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Teşekkür ederim Hale T. Yine ne güzel yazmışsınız, sağolun.

Burcak dedi ki...

Yapocugum,neler yaptigini simdi anladim.Seni cok tebrik ederim,tam kendine gore bir ise girismissin.Sana simdiden cok cok basarilar dilerim canim.Gelip hayatindaki herbiseyi gormek icin sabirsizlaniyorum ama simdilik ruyalarla idare edecegiz:))

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Canım arkadaşım Burçak, teşekkür ederim. Bir büyük heyecan işte. Çok özledik seni...