26 Nisan 2008 Cumartesi

9. Ay Doktor Randevumuz

Adakızım karnımda kaldığından daha fazla bir süredir bu dünyada olan kocaman bir bebek artık. Alışıyor buralara. Çok hızlı büyüyor. Bana arkadaşlık ediyor sonra, güldürüyor beni, gülüyor bana. Eğleniyoruz. Bol bol orda burda geziyoruz.

Tam dokuz aylık oldu bebeğim. Küçük bir Buda kendisi. Doktorumuz "böyle mutlu bebek görmedim" diyor. Hep mutlu yaşasın küçük kızım.


Ama önce sağlıklı olsun. En önemlisi bu çünkü. Şu anda hala dişsiz, hala emeklemeyen, yürümeyen; ama hala iştahlı ve güzel uyuyan bir bebek. 9800 gr, 73 cm. Henüz tam basmasa da, balerin parmak uçlarını yere değdirmeye başladı mesela. Kızgın bir yüzeye değiyor gibi, bacaklarını hop gerisin geri poposunda da toplamıyor artık. Biraz biraz gücünü veriyor şimdi. Olacak bebeğim. Doktorumuzun dediği gibi, "biraz geç olacak" ama olacak.

Yemeğe gelince, köfte ve kabak dolmasına başlayacak miniğim. Bir de biber dolmasına, biberiyle hem de. (Annesi yiyemez o nasıl yiyecek?) Eminim onu da yiyecek, küçük bir canavar olduğu için! Bakalım tabii, göreceğiz...

Uzun lafın kısası, her şey yolunda. 10.ayımıza girdik... Hayırlı olsun.

6 yorum:

KEO dedi ki...

yeni ayınız hayırlı olsun!nice güzel aylara!

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Teşekkürler Keo! Büyüyoruz hep birlikte...

Adsız dedi ki...

Merhaba Yapıncak, bende Esra'nın grubundayım. Oradan buldum seni ve linklerime ekledim. Ada'cığa maaşallah diyorum. Benimde 1 ay erken gelen ve şuan 5 aylık olan bir Defne'm var.İnşallah görüşürüz. Aslında müzikal buluşmanın c.tesi olmasını arzulamıştım kısmet...
Sevgiler,
Hülya

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Minik Defne'nin annesi Hülya, hoşgeldin, yine bekleriz! Biz de iade-i ziyarete geliyoruz şimdi...

Mayıs ayında 4 hafta cumartesileri devam edecek bir seminerim var. Ama ondan sonra c.tesi'leri de buluşabiliriz. Haberleşiriz, sevgiler.

Adsız dedi ki...

yapocum merhaba ben semra ablan muhteşem bebeğimizin dişi çıkmış yürümeside yakındır.çok özledik bebeğimizi.Gerçi o artık abla oluyor:)İşinde başarili olacağından eminim çünkü sen adanın annesisin.

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Semra abla, biz de sizi özledik,ve bekliyoruz! Ada gerçekten bu aralar çok büyüdü, şaşıracaksınız...