19 Mart 2008 Çarşamba

Tracy Hogg Buluşması


Tracy Hogg'un (nam-ı diğer "The Babywhisperer") ilk kitabı hamileliğimde elime geçmişti. Doğumun ilk haftalarında ve tabii sonrasında, gerçekten çok faydasını gördüm. Ada 3.5 aylıkken de bir sonraki, daha kapsamlı kitabı elime geçti (Hande'cim sonsuz teşekkürler!). Yazdığı şeylerin çoğu kafama yattığı için bahsettiği sistemi uygulamaya karar verdim. Zordu. Ama sonuç da bir o kadar mükemmel!

Değişik bir konu bu. Yani bebek yetiştirme konusunda, her anne-babanın görüşü ve doğrusu farklı olabilir. Çok normal. Zaten piyasada değişik sistemleri savunan, farklı yaklaşımlarla ilgili tonla kitap var. Seç seç beğen. Ama en azından düşünün, deliksiz 12 saat uyuyan bir bebeğe kim hayır diyebilir? Tracy'nin büyüsü orda işte. (Mürit gibi mi konuşuyorum?!)

Ve dayanışma: Biz de yarın, oğlunun uyku problemine acil yardım isteyen Evrim ve birkaç anne arkadaşım daha bizde toplanıp, bu sistemi konuşacağız. Onlara Tracy'nin "huzurlu bebek yetiştirme" sistemini ve konuyla ilgili deneyimlerimi anlatacağım. Bakarsınız burda da bir ara bir kaç satır laf ederim çünkü bence değer. Sistemi deneyen diğer arkadaşların da fikirlerini merak ediyorum aslında, belki yorumlara yazarsınız.

(Aslında merak ediyorum, bu blog okunuyor mu acaba?)

5 yorum:

Adsız dedi ki...

sonuclari merakla bekliyorum
lerzan

Adsız dedi ki...

benim bebeğim yok ama sizi ilgiyle takip ediyorum.düşünceleriniz adaya nasıl eğitim verdiğnizi keyif alarak takip ediyorum...ilerde bilinçli bir anne olmak için yol gösterici sizi seçtim:)

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Adsız ilgin için çok teşekkürler! Umarım bir faydam olur :)

Ebru dedi ki...

Yapincak, sayende basucu kitabim oldu Tracy'nin kitabi. Ve yine senin sayende de cok huzurlu bir bebegim var. Ellerine, yuregine saglik.

Yapıncak Gürerk dedi ki...

Ebru nasıl sevindim :) Sağol iyi dileklerin için.